Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019

Νέο σύστημα της Jaguar Land Rover θα αναλαμβάνει να ηρεμεί ή να ξεκουράζει τον οδηγό (+video)


   H Jaguar Land Rover δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την άνεση των επιβατών στα μοντέλα της, τόσο των σημερινών, όσο και των μελλοντικών, κάτι που αποδεικνύεται από τις νέες τεχνολογίες που εξελίσσει για τον σκοπό αυτό. Μετά, λοιπόν, από το σύστημα πληροφόρησης του οδηγού
μέσω θέρμανσης τμημάτων του τιμονιού, από το σύστημα αποστείρωσης του αέρα της καμπίνας και από το σύστημα που μειώνει το αίσθημα της ναυτίας στους επιβάτες, η βρετανική εταιρεία αναπτύσσει ένα νέο σύστημα που θα αναγνωρίζει την διάθεση του οδηγού και θα ρυθμίζει τα διάφορα συστήματα του αυτοκινήτου προκειμένου να τον ηρεμεί ή να τον ξεκουράζει. Το νέο αυτό σύστημα θα εξετάζει τα βιομετρικά χαρακτηριστικά του προσώπου του οδηγού και τις εκφράσεις του, χρησιμοποιώντας μία κάμερα μπροστά του, και με τη χρήση τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης θα μπορεί να συμπεράνει την κατάστασή στην οποία αυτός βρίσκεται σε πραγματικό χρόνο.
   Έτσι, αν για παράδειγμα το σύστημα αποφανθεί ότι ο οδηγός είναι αγχωμένος, θα αναλαμβάνει να τον ηρεμήσει ρυθμίζοντας αυτόματα κατάλληλα το σύστημα κλιματισμού, τον εσωτερικό φωτισμό και το σύστημα ψυχαγωγίας. Σύμφωνα με τους ειδικούς της Jaguar Land Rover, η επιλογή χαλαρωτικών αποχρώσεων για τον εσωτερικό φωτισμό συμβάλει σημαντικά στην χαλάρωση του οδηγού. Επίσης, αν το σύστημα εντοπίσει σημάδια κούρασης σε αυτόν, θα μπορεί να επιλέγει τα αγαπημένα του τραγούδια και να μειώνει την θερμοκρασία της καμπίνας.
   Το ίδιο σύστημα θα μπορεί να επεκταθεί και για τους πίσω επιβάτες, με την τοποθέτηση καμερών στο πίσω μέρος των μπροστινών προσκέφαλων, προκειμένου να καθιστούν την παραμονή τους πιο άνετη, έως και να τους βοηθά να αποκοιμούνται.




      

Πηγή: Carscoops

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου