Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019

Με 150 άλογα και σπορτίφ χαρακτηριστικά το νέο ηλεκτρικό Honda e


   Η Honda δημοσίευσε τις πρώτες πληροφορίες σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του αναμενόμενου πλήρως ηλεκτρικού μοντέλου πόλης που θα διαθέσει στις αγορές περί τα τέλη του έτους. Το Honda e θα κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο στον πίσω άξονα,

ο οποίος θα αποδίδει 150 ίππους και 300 Nm ροπής, η οποία, όπως σε όλα τα ηλεκτρικά μοντέλα, θα είναι συνεχώς και σταθερά διαθέσιμη. Αν και επισήμως η Honda δεν έχει δώσει περαιτέρω στοιχεία για τις επιδόσεις του Honda e, σύμφωνα με τους συντάκτες του Autocar που οδήγησαν το πρωτότυπο αυτοκίνητο, η επιτάχυνση από στάση στα πρώτα 96 χ.α.ώ. βρίσκεται περίπου στα 8 δευτ. Λαμβάνοντας υπόψιν την πισωκίνητη διάταξη, την ιπποδύναμη, την 50:50 κατανομή βάρους του αμαξώματος, η ύπαρξη λειτουργίας “Sport Mode” αλλά και το χαμηλό κέντρο βάρους, είναι εμφανές ότι το μικρό ηλεκτρικό μοντέλο της Honda θα διαθέτει έναν αρκετά σπορτίφ οδηγικό χαρακτήρα.

   Το Honda e θα εξοπλίζεται με μία μπαταρία χωρητικότητας 35,5 kWh,  το μέγεθος της οποίας θα είναι από τα μικρότερα στην κατηγορία της, ενώ θα μπορεί να εξασφαλίσει 200 χλμ. αυτονομίας με μία πλήρη φόρτιση.

  



Πηγή: Motor1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου