Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019

Η Ford φαίνεται να γνώριζε για τα προβλήματα στα PowerShift κιβώτιά της αποφεύγοντας να προβεί σε ανάκληση


   Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της The Detroit Free Press, η Ford στις ΗΠΑ φαίνεται να γνώριζε τα προβλήματα που εμφάνιζαν τα κιβώτια PowerShift διπλού συμπλέκτη που εξόπλιζαν τα μοντέλα της Fiesta και Ford του 2011, και παρόλα αυτά δεν προχώρησε σε κάποια
επίσημη ανάκληση. Το συγκεκριμένο δημοσίευμα κάνει λόγο για μεγάλο αριθμό παραπόνων από πλευράς Αμερικανών ιδιοκτητών των συγκεκριμένων μοντέλων, που ανέφεραν δυσλειτουργία του κιβωτίου PowerShift. Το πρόβλημα στην λειτουργία του συγκεκριμένου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη πιθανότατα οφείλεται στην καθυστερημένη απόφαση της Ford να χρησιμοποιήσει τον συγκεκριμένο τύπο κιβωτίου κατά τη διάρκεια σχεδιασμού των δύο δημοφιλών μοντέλων της.
   Οι μηχανικοί της αμερικάνικης εταιρείας είχαν προειδοποιήσει πολλές φορές τους υπεύθυνους της ίδιας ότι το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη δεν ήταν ακόμη έτοιμο να βγει στην παραγωγή, όμως οι τελευταίοι επέμειναν στην χρήση του στα μοντέλα Fiesta και Ford του 2011. Αμέσως μετά τις πρώτες πωλήσεις των δύο αυτών μοντέλων, ξεκίνησαν και τα παράπονα στον αμερικανικό οργανισμό οδικής ασφάλειας NHTSA. Η Detroit Free Press αναφέρει ότι ο αριθμός παραπόνων ξεπέρασε τις 4.300, με τα περισσότερα από αυτά να κάνουν λόγο για ακούσια επιλογή της νεκράς.
   Στις 24 Μαρτίου 2017 κατατέθηκε στις ΗΠΑ μία ομαδική αγωγή κατά της Ford, αναφερόμενη στα παράπονα 1,9 εκατ. ιδιοκτητών Focus που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2012 και 2016, καθώς και ιδιοκτητών Fiesta που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2011 και 2016, όλα με αυτόματα κιβώτια PowerShift. Αν και τον περασμένο Μάιο η Ford πρότεινε έναν συμβιβασμό ύψους 35 εκατ. δολαρίων, τελικά αυτός απορρίφθηκε επειδή θεωρήθηκε αρκετά ευνοϊκός για την εταιρεία.



  


Πηγή: Carscoops

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου