Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019

BMW: Οι Eυρωπαίοι καταναλωτές δεν αγοράζουν πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα


   Ιδιαίτερα επικριτικός εμφανίστηκε ο διευθυντής εξέλιξης της BMW Klaus Frölich σχετικά με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα στο Μόναχο, λέγοντας συγκεκριμένα ότι “δεν υπάρχει ζήτηση για πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα από τους
καταναλωτές”. Ο κ. Frölich εξήγησε ότι η αποστροφή του κοινού από τα ηλεκτρικά μοντέλα οφείλεται σε ένα μεγάλο βαθμό και στο κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος σε κάποιες χώρες, όπως για παράδειγμα το Μόναχο, όπου η μία kWh κοστίζει έως και 50 σεντ., κάτι που καθιστά την πετρελαιοκίνηση πιο φθηνό τρόπο μεταφοράς, από ότι η ηλεκτροκίνηση. Επίσης, τα νοικοκυριά στην Ευρώπη, σε αντίθεση με τις ΗΠΑ για παράδειγμα, έχουν κατά μέσο όρο ένα μόνο αυτοκίνητο, κάτι δρα αποτρεπτικά στο αυτό να είναι ηλεκτρικό. Ο κ. Frölich ανέφερε και το κόστος αγοράς ενός νέου πλήρως ηλεκτρικού μοντέλου, που σήμερα είναι αρκετά αυξημένο σε σχέση με τα αντίστοιχης κατηγορίας μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης, ενώ δεν παρέλειψε να πει ότι η πλέον λογική επιλογή σήμερα είναι αυτή των plug-in υβριδικών μοντέλων, πολλά εκ των οποίων προσφέρουν έως και 80 χλμ. πλήρους ηλεκτρικής αυτονομίας.
   Η Ε.Ε., και συγκεκριμένα το τμήμα της που ασχολείται με θέματα Μεταφοράς και Περιβάλλοντος, σημειώνουν ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες σκοπίμως υποβιβάζουν την προώθηση των ηλεκτρικών μοντέλων με μπαταρίες, κάτι που οδήγησε σε αύξηση των εκπομπών στην Ευρώπη κατά 1,6% το 2018. Η υπεύθυνη για τα καθαρά οχήματα του τμήματος Μεταφοράς και Περιβάλλοντος κα. Julia Poliscanova, δηλώνει ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες παίζουν ένα παιχνίδι υψηλού κινδύνου, όταν επίτηδες αναβάλλουν τις πωλήσεις καθαρότερων μοντέλων, προκειμένου να μεγιστοποιήσουν τις ιδιαίτερα υψηλές πωλήσεις των SUV, ενώ όσον αφορά το περιβάλλον, αυτές κάνουν ό,τι επιβάλει η νομοθεσία. η κα. Poliscanova πιστεύει ότι η μείωση του κόστους αγοράς και κατασκευής μπαταριών, αλλά και η βελτίωση των χαρακτηριστικών τους θα αυξήσει το ενδιαφέρον των Ευρωπαίων καταναλωτών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.






Πηγή: InsideEVs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου