Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019

Πτώση 94,5% στα καθαρά κέρδη της παγκοσμίως δημοσίευσε η Nissan


   Τα χειρότερα οικονομικά αποτελέσματα δημοσίευσε η Nissan για το πρώτο τετράμηνο του 2019, με τα καθαρά κέρδη της ιαπωνικής εταιρείας να εμφανίζονται μειωμένα κατά 94,5% σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρσι. Ο όγκος πωλήσεων μειώθηκε αντίστοιχα κατά 6% στα 1,23 εκατ.
αυτοκίνητα παγκοσμίως. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Nissan, η κερδοφορία της δέχθηκε ισχυρό πλήγμα από τα μειωμένα έσοδα, αλλά και από εξωγενείς παράγοντες, όπως το κόστος των πρωτογενών υλών, τις διακυμάνσεις του συναλλάγματος, αλλά και επενδύσεων που έπρεπε να πληρούν συγκεκριμένα κανονιστικά πρότυπα.

   Στα μέτρα που πρόκειται να λάβει η Nissan, λόγω των δυσμενών αυτών οικονομικών δεικτών, είναι η μείωση της παγκόσμιας παραγωγής της κατά 10% μέχρι το τέλος του 2022, αλλά και η μείωση της διαθέσιμης γκάμας μοντέλων της κατά 10% το ίδιο διάστημα. Επίσης, έχει προγραμματιστεί και μείωση του προσωπικού της κατά 12.500 άτομα, που αντιστοιχεί στο 9% του συνολικού προσωπικού της εταιρείας σε ολόκληρο τον κόσμο, από 14 εγκαταστάσεις που η Nissan διατηρεί σήμερα ανά την υφήλιο.

  




Πηγή: Carscoops

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου