Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019

Οι VW και Ford ανακοίνωσαν μία νέα διευρυμένη συνεργασία μεταξύ τους


   Οι Ford και Volkswagen συμφώνησαν να διευρύνουν την συνεργασία μεταξύ τους, η οποία είχε ξεκινήσει τον Ιούνιο του 2018 με στόχο τότε την δημιουργία από κοινού μίας νέας σειράς ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων. Οι τομείς στους οποίους οι δύο μεγάλες αυτές
αυτοκινητοβιομηχανίες θα ενώσουν τις δυνάμεις τους θα είναι η ηλεκτροκίνηση, οι τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης, καθώς και η εξέλιξη τεχνητής νοημοσύνης ειδικά προσαρμοσμένη συστήματα αυτόνομης οδήγησης. Το πιο σημαντικό σημείο της νέας αυτής συνεργασίας θα είναι η δυνατότητα από πλευράς της Ford να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα MEB (Modular Electric Toolkit) της Volkswagen που είναι σχεδιασμένη ειδικά για ηλεκτρικά οχήματα. Πάνω σε αυτήν η αμερικάνικη αυτοκινητοβιομηχανία θα δημιουργήσει τα δικά της πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα, τα πρώτα από τα οποία αναμένονται να παρουσιαστούν το 2023.

   Η Volkswagen θα προμηθεύσει την Ford με ανταλλακτικά και μέρη για τις πλατφόρμες ΜΕΒ για περισσότερα από 600.000 οχήματα στην Ευρώπη στα επόμενα έξι χρόνια, ενώ και οι δύο εταιρείες συζητούν ήδη το λανσάρισμα ενός δεύτερου πλήρως ηλεκτρικού μοντέλου για την ευρωπαϊκή αγορά.



     

Πηγή: Motor1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου