Τρίτη 2 Ιουλίου 2019

Η επανεμφάνιση νέων ανοικτών μοντέλων εξαρτάται από το αν θα μειωθεί η ατμοσφαιρική ρύπανση στην Κίνα


   Είναι αλήθεια ότι μετά την “έκρηξη” από ανοικτά μοντέλα που είχε σημειωθεί περίπου στις αρχές της δεκαετίας του ’00, όπου οι περισσότερες μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες διέθεταν ένα ή και περισσότερα coupe – cabrio μοντέλα στη γκάμα τους, έχουμε φτάσει σήμερα στο
σημείο τα νέα ανοικτά μοντέλα να μετρώνται σχεδόν στα δάχτυλα των δύο χεριών μας. Όμως αυτό ενδέχεται να αλλάξει στο μέλλον, σύμφωνα με την Webasto, μία εταιρεία που ηγείται στον χώρο της κατασκευής ανοιγοκλειόμενων οροφών για αυτοκίνητα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Webasto κ. Holger Engelmann, η εταιρεία έκανε μία μικρή έρευνα στην Κίνα, κατά τη διάρκεια της τελευταίας έκθεσης αυτοκινήτου στην Σαγκάη, τον περασμένο Απρίλιο. Σε αυτήν πήραν μέρος 400 άτομα που επισκεφτήκαν το περίπτερό της στην έκθεση, και με βάση τα αποτελέσματα, περισσότερο από το 80% αυτών δήλωσαν ότι τους αρέσουν τα ανοικτά μοντέλα, ενώ περισσότερο από το 60% των ερωτηθέντων είπαν ότι θα μπορούσαν να φανταστούν το εαυτό τους να είναι ιδιοκτήτες ενός cabriolet μοντέλου.
   O κ. Engelmann τόνισε ότι αν τελικά η ποιότητα της ατμόσφαιρας των μεγαλουπόλεων της Κίνας βελτιωθεί και περιοριστεί η ατμοσφαιρική ρύπανση σε αυτές, τότε είναι πολύ πιθανόν να δούμε πάλι αρκετά ανοικτά μοντέλα στις βιτρίνες των εκθέσεων των αυτοκινητοβιομηχανιών.


      






Πηγή: Automotive News Europe

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου