Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019

H Toyota θα αναλάβει να κατασκευάσει σεληνιακό όχημα για αστροναύτες (+video)


      H Toyota υπέγραψε με την Ιαπωνική Υπηρεσία Διαστήματος JAXA (Japan Aerospace Exploration Agency) μία συμφωνία συνεργασίας διάρκειας 3 ετών για τον σχεδιασμό και την κατασκευή ενός σεληνιακού οχήματος που θα οδηγείται από ανθρώπους και θα διαθέτει
κατάλληλο περιβάλλον υπό πίεση στο εσωτερικό του για τους επιβάτες του. Αυτό θα είναι ηλεκτρικό και θα κινείται με βάση την τεχνολογία κυψελών καυσίμων που διαθέτει ήδη η Toyota, αλλά και από την ηλιακή ενέργεια που θα συλλέγει μέσω κατόπτρων που θα φέρει, η οποία θα αποθηκεύεται σε μπαταρίες. Το ηλιακό αυτό όχημα θα διαθέτει μήκος 6 μ., πλάτος 5,2 μ. και ύψος 3,8 μ., ενώ το μέγεθος του εσωτερικού του χώρου θα φτάνει τα 13 κυβικά μέτρα, με επαρκή χώρο για δύο άτομα που θα το χειρίζονται.


   Η JAXA θέλει οι αστροναύτες να μπορούν να χρησιμοποιούν το σεληνιακό αυτό όχημα κάθε φορά για έξι εβδομάδες και αυτό να μπορεί να καλύπτει 1.000 χλμ. Η συμπίεση στην καμπίνα του είναι απαραίτητη, προκειμένου να μπορούν να κάθονται οι αστροναύτες μέσα σε αυτό χωρίς να χρειάζεται να φορούν τις στολές τους. Μέσα στο 2019 θα έχουν καθοριστεί οι τελικές προδιαγραφές για το σεληνιακό αυτό όχημα, με την κατασκευή των απαραίτητων για αυτό μερών να ξεκινά το 2020. Οι δοκιμές στα διάφορα μέρη και συστήματα που θα φέρει θα ξεκινήσουν το 2021, με το πρωτότυπο μοντέλο να είναι έτοιμο το 2022. Τέλος, ένα πλήρως λειτουργικό μοντέλο που να μπορεί να ενσωματωθεί σε πύραυλο εκτόξευσης για το φεγγάρι αναμένεται να παρουσιαστεί το 2027.



      






Πηγή: Motor1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου