Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019

Ανακαλούνται 25.000 Mazda 3 στις ΗΠΑ λόγω κινδύνου αποκόλλησης των τροχών


   Μετά από έλεγχο που διενήργησε ο οργανισμός οδικής ασφάλειας των ΗΠΑ NHTSA τον περασμένο Ιούνιο, εντοπίστηκε ότι σε κάποια Mazda 3 τελευταίας γενιάς που εισήχθησαν στην χώρα εμφανίστηκε κενό μεταξύ των μπουλονιών πλήμνης και των φλαντζών πλήμνης των
τροχών σε αυτά, κάτι που μπορεί να επιφέρει έως και αποκόλληση των τροχών, ακόμη και σε κανονικές συνθήκες καθημερινής οδήγησης. Για τον λόγο αυτό η ιαπωνική εταιρεία αποφάσισε στις ΗΠΑ την ανάκληση 25.000 αυτοκινήτων του νέου της μικρομεσαίου μοντέλου, προκειμένου να επιδιορθωθεί η συγκεκριμένη αστοχία, αν αυτή εντοπιστεί.

   Από πλευράς της η Mazda ανακοίνωσε ότι η δημιουργία του συγκεκριμένου κενού δημιουργήθηκε από λάθος κατά την διαδικασία παραγωγής, ενώ η ύπαρξη του κενού αυτού θα μπορούσε να προκαλέσει χαλάρωμα των μπουλονιών των τροχών, ακόμη και αν αυτά είχαν βιδωθεί σωστά στο εργοστάσιο. Παρόλα αυτά δεν έχουν σημειωθεί ατυχήματα, τραυματισμοί η θάνατοι από την συγκεκριμένη αστοχία, αλλά είναι πολύ σημαντικό οι κάτοχοι των συγκεκριμένων αυτοκινήτων στις ΗΠΑ να απευθυνθούν στις κατά τόπους αντιπροσωπίες για τον απαιτούμενο έλεγχο.


     


Πηγή: Carscoops

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου