Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

Ρέπλικες μοντέλων της Ferrari και της Lamborghini κατασχέθηκαν στην Βραζιλία


   Η Αστυνομία της Santa Catarina της Βραζιλίας σφράγισε πριν λίγες ημέρες παράνομο συνεργείο στην πόλη Itajaí, όπου κατασκευάζονταν αντίγραφα μοντέλων της Ferrari και της Lamborghini. Σε έφοδο της Αστυνομίας βρέθηκαν οκτώ τέτοια ημιτελή αυτοκίνητα, τα οποία θα πωλούνταν
προς περίπου από 42.650 ευρώ έως 59.230 ευρώ. Οι έρευνες για το συγκεκριμένο παράνομο συνεργείο είχαν ξεκινήσει πριν δύο μήνες, μετά από καταγγελία δικηγορικού γραφείου που εδρεύει στο Sao Paulo, το οποίο εκπροσωπεί τις δύο ιταλικές εταιρείες κατασκευής εξωτικών μοντέλων. Τόσο η Ferrari, όσο και η Lamborghini διαθέτουν ειδική ομάδα που ερευνά σε όλο τον κόσμο για τυχόν παράνομα συνεργεία που κατασκευάζουν ρέπλικες μοντέλων της.


   Εκτός από τα οκτώ υπό κατασκευή αυτοκίνητα, η Αστυνομία βρήκε εργαλεία και καλούπια για την κατασκευή μερών των αμαξωμάτων, καθώς και σήματα της Ferrari και της Lamborghini. Οι δύο συλληφθέντες, πατέρας και γιός, δήλωσαν ότι πρόκειται για νόμιμα πρωτότυπα μοντέλα, παρόλα αυτά θα δικαστούν για κλοπή βιομηχανικής περιουσίας. Κατηγορίες για πλαστογραφία περιουσίας θα αντιμετωπίσουν και όσοι είχαν παραγγείλει τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα, σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι γνώριζαν ότι πρόκειται για παράνομα αντίγραφα.











Πηγή: Motor1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου