Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

Ο πεντακύλινδρος 2,5 λίτρων κινητήρας της Audi θα συνεχίσει να κινεί τα υψηλών επιδόσεων μοντέλα της


   Φαίνεται ότι η Audi δεν είναι διατεθειμένη να κλείσει στο χρονοντούλαπο το πολυβραβευμένο της πεντακύλινδρο κινητήρα 2,5 λίτρων που κοσμεί τις υψηλών επιδόσεων εκδόσεις των μοντέλων της. Ο διευθυντής της Audi Sport κ. Oliver Hoffmann δήλωσε σε συνέντευξή του στο

αυστραλιανό WhichCar ότι ο συγκεκριμένος κινητήρας θα πληροί το επερχόμενο νέο πρότυπο εκπομπών ρύπων Euro 7 και έτσι δεν θα αντικατασταθεί από τον μικρότερο δίλιτρο τετρακύλινδρο κινητήρα της Audi. Το ίδιο πιστεύει και η υπεύθυνη σχεδιασμού προϊόντων της Audi Sport κα Annette Möllhoff η οποία συμπλήρωσε ότι ο πεντακύλινδρος κινητήρας των 2,5 λίτρων αποτελεί την “πρωταρχική μοναδική πρόταση πώλησης” σε μοντέλα όπως τα RS3 και TTRS. Ένας τρόπος για να συνεχίσει την εμπορική του πορεία ο συγκεκριμένος κινητήρας είναι ο συνδυασμός του με ένα ήπιο υβριδικό σύστημα, ενώ και η υιοθέτηση σε αυτόν τεχνολογίας απενεργοποίησης κυλίνδρων είναι μία αρκετά πιθανή λύση.

   Ο πεντακύλινδρος εν σειρά κινητήρας 2,5 λίτρων της Audi έχει καταφέρει να αποσπάσει για εννιά συναπτά έτη τον τίτλο International Engine Of The Year στην κατηγορία κινητήρων με χωρητικότητα από 2,0 έως 2,5 λίτρα, πριν εκθρονιστεί από τον επίπεδο τετρακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο 2,5 λίτρων κινητήρα της Porsche που εισήχθηκε στις Boxster S και Cayman S.

  


  

Πηγή: Motor1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου