Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019

Η Lancia πουλάει περισσότερα αυτοκίνητα στην Ευρώπη από την Alfa Romeo


   Μπορεί η Lancia να έχει περιορίσει την εμπορική της δραστηριότητα από τον Μάιο του 2017 μόνο στην Ιταλία και με μόνο ένα μοντέλο, το Ypsilon, παρόλα αυτά φαίνεται ότι οι πωλήσεις της ξεπερνάνε αυτές της αδελφής εταιρείας του ομίλου Fiat Chrysler Automobiles, της Alfa Romeo
σε ευρωπαϊκό, μάλιστα, επίπεδο. Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία που δημοσίευσε η ομοσπονδία Ευρωπαίων κατασκευαστών αυτοκινήτων ACEA (European Automobile Manufacturers Association), δείχνουν ότι το πρώτο εξάμηνο του 2019, η Lancia κατάφερε να πουλήσει στην Ευρώπη, δηλαδή στην Ιταλία, 34.700 αυτοκίνητα, ενώ το ίδιο διάστημα η Alfa Romeo πούλησε σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή αγορά 27.702 αυτοκίνητα. Την συγκεκριμένη διαπίστωση επισήμανε το Fiat Group World, μία ανεπίσημη ιστοσελίδα του ομίλου FCA. Οι ιδιαίτερα αυξημένες  πωλήσεις του Ypsilon οφείλονται στις μεγάλες προσφορές που γίνονται για το “γερασμένο” πλέον supermini της Lancia το οποίο βασίζεται στο Fiat Panda, αλλά και στο ενδιαφέρον που έδειχναν ανέκαθεν οι Ιταλοί για μικρά μοντέλα.

   Από την άλλη πλευρά, η Alfa Romeo, παρόλο που διαθέτει στην σημερινή γκάμα της πέντε μοντέλα, τα 4C, MiTo, Giulietta, Giulia και Stelvio, φαίνεται ότι δεν μπορεί να ανταγωνιστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο την Lancia, αφού ουσιαστικά τα τρία πρώτα εξ αυτών βρίσκονται στο τέλος της εμπορικής τους σταδιοδρομίας, ενώ τα πιο φρέσκα Giulia και Stelvio ανήκουν στις κατηγορίες των μεσαίων sedan και μεγάλων SUV αντίστοιχα, οι οποίες γενικά στη Ευρώπη είναι λιγότερο ανταγωνιστικές σε σχέση με τις κατηγορίες των supermini και μικρομεσαίων μοντέλων.  



  

Πηγή: Fiat Group World

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου