Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019

H παραγωγή του νέου πλήρους ηλεκτρικού Fiat 500 θα ξεκινήσει το 2020 στο Τορίνο



   Προσπερνώντας την πρόσφατη αποτυχία στις συνομιλίες με την Renault για μία πιθανή συγχώνευση, ο όμιλος Fiat Chrysler Automobiles κάνει σημαντικά σχέδια για το μέλλον του. Ένα από αυτά αφορά την νέα επένδυση ύψους 700 εκατ. ευρώ για το νέο πλήρως ηλεκτρικό
Fiat 500. Πρόκειται για την μεγαλύτερη επένδυση του ιταλο-αμερικανικού ομίλου που έχει κάνει ποτέ για ηλεκτρικό μοντέλο, το οποίο, μάλιστα, θα παραχθεί σε ιταλικό έδαφος. Ο COO για τις αγορές της Ευρώπης, Μ. Ανατολής και Αφρικής της FCA κ. Pietro Gorlier ανακοίνωσε την συγκεκριμένη επένδυση στο εργοστάσιο Mirafiori στο Τορίνο, το οποίο κλείνει φέτος τα 80 χρόνια λειτουργίας. Ο ίδιος είπε ότι η συγκεκριμένη επένδυση αφορά στην δημιουργία μίας νέας γραμμής παραγωγής στο εργοστάσιο Mirafiori, το οποίο αναμένεται να παράγει ετησίως, μεταξύ άλλων, 80.000 μονάδες του νέου πλήρως ηλεκτροκίνητου νέου 500. Η παραγωγή του έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το δεύτερο τέταρτο του 2020, για την οποία θα απασχοληθούν 1.200 άτομα.

   Το νέο ηλεκτρικό Fiat 500 θα αποτελέσει το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Fiat που θα πουληθεί στην ευρωπαϊκή αγορά, μιας και το παλαιότερο Fiat 500e είχε διατεθεί μόνο στις ΗΠΑ.

      




Πηγή: Carscoops

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου