Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019

H Porsche Boxster Bergspyder συναντά τον πρόγονό της (+videos)


   Στα τέλη της δεκαετίας του ’60 η Porsche δημιούργησε την 909 Bergspyder, ένα ιδιαίτερα ελαφρύ αγωνιστικό μοντέλο βάρους μόλις 385 κιλών, προκειμένου να το χρησιμοποιήσει σε αναβάσεις απέναντι στο τότε αντίπαλο μοντέλο της Ferrari. Κάτι που τελικά κατάφερε να πετύχει,
αφού αυτή κυριάρχησε σε όλες τις αναβάσεις στις οποίες συμμετείχε για έναν ολόκληρο χρόνο. Προς τιμήν της 909 Bergspyder, η Porsche από το 2015 ξεκίνησε να κατασκευάζει ένα νέο μοντέλο πάνω στην ίδια φιλοσοφία της πρώτης. Αυτό βασίστηκε στην 981 Boxster, βαμμένο στα ίδια λευκά και πράσινα χρώματα του ιστορικού μοντέλου. Δυστυχώς, όμως, επειδή η νέα 981 Bergspyder δεν μπόρεσε να τηρήσει συγκεκριμένες προδιαγραφές και αντιμετώπισε προβλήματα πιστοποιήσεων σε αρκετές αγορές, η Porsche αναγκάστηκε να τερματίσει το συγκεκριμένο εγχείρημά της. Παρόλα αυτά, από το όλο πρόγραμμα παρέμεινε ένα και μοναδικό μοντέλο προ-παραγωγής.

   Όσοι τυχεροί, μάλιστα, παρευρέθηκαν στο φετινό Goodwood Festival of Speed στη Μ. Βρετανία το περασμένο σαββατοκύριακο, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την 909 Bergspyder και να απολαύσουν τον ήχο του δίλιτρου επίπεδου κινητήρα της των 275 ίππων στην ασφάλτινη ειδική της εκδήλωσης.
  



Πηγή: Motor1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου