Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019

Νέο σύστημα ελέγχου της λειτουργίας των βαλβίδων εισάγει για πρώτη φορά η Hyundai σε κινητήρες παραγωγής (+video)


   Κάποιες εταιρείες εξακολουθούν να πιστεύουν ότι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης έχουν ακόμη αρκετά περιθώρια εξέλιξης και βελτίωσης της αποδοτικότητάς τους, επενδύοντας στην ανακάλυψη καινοτόμων τεχνολογιών για αυτούς. Πρόσφατο παράδειγμα είναι η Hyundai, η οποία

παρουσίασε την τεχνολογία Continuously Variable Valve Duration (CVVD) η οποία θα εισαχθεί για πρώτη φορά σε κινητήρες βενζίνης παραγωγής. Πιο συγκεκριμένα, το σύστημα CVVD θα εξοπλίσει την νέα γενιά κινητήρων Smartstream της Hyundai, αρχικά από τον υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα που θα αποδίδει 180 ίππους και 264 ροπής και ο οποίος θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στο 2020 Hyundai Sonata Turbo.



   H συγκεκριμένη τεχνολογία συνεχούς μεταβλητής διάρκειας ανοίγματος των βαλβίδων κατά τη διάρκεια ενός κύκλου καύσης CVVD καταφέρνει να βελτιώνει την απόδοση του κινητήρα κατά 4%, της κατανάλωσης κατά 5%, ενώ μειώνει τις εκπομπές κατά 12%. Αυτή μπορεί να ελέγχει τις βαλβίδες εισαγωγής, διατηρώντας αυτές ανοικτές έως το μέσον της συμπίεσης του μείγματος αέρα – καυσίμου και κλείνοντας αυτές κοντά στο τέλος αυτής, όταν το όχημα κινείται με σταθερή ταχύτητα, ενώ όταν απαιτείται μέγιστη απόδοση από τον κινητήρα, το CVVD κλείνει τις βαλβίδες εισαγωγής κατά την συμπίεση, προκειμένου να μεγιστοποιήσει την ποσότητα αέρα στο μείγμα αέρα – καυσίμου, κάτι που βελτιώνει την ροπή, την επιτάχυνση και την απόδοση του κινητήρα.

  
  



Πηγή: Hyundai

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου