Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019

Η Hyundai εξέλιξε καινοτόμο τεχνολογία που θα μειώνει το χρόνο των αλλαγών των σχέσεων στα υβριδικά μοντέλα



   Ο νοτιοκορεάτικος όμιλος Hyundai Motor Group ανακοίνωσε ότι δημιούργησε μία νέα τεχνολογία για τα κιβώτια ταχυτήτων των υβριδικών μοντέλων του, η οποία καταφέρνει να εκτελεί τις αλλαγές των σχέσεων πολύ πιο γρήγορα. Συγκεκριμένα, το σύστημα Active Shift Control (ASC)
της Hyundai ελέγχει τις αλλαγές των σχέσεων 500 φορές ανά δευτερόλεπτο, ρυθμίζοντας με ακρίβεια την ταχύτητα περιστροφής της μετάδοσης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το ASC να μειώνει το χρόνο που απαιτείται για τις αλλαγές των σχέσεων κατά 30%, από τα 500 στα 350 χιλιοστά του δευτερολέπτου, ενώ παράλληλα αυξάνει την οδηγική απόλαυση και μειώνει την κατανάλωση.

   Το καινοτόμο αυτό σύστημα ASC επιτρέπει στον ηλεκτροκινητήρα των υβριδικών μοντέλων να ελέγχει και αυτό τις αλλαγές των σχέσεων εφαρμόζοντας ένα νέο λογισμικό στην μονάδα ελέγχου της λειτουργίας του υβριδικού συστήματος HCU (Hybrid Control Unit), εκτελώντας τις αλλαγές πιο γρήγορα. Γενικά στα υβριδικά μοντέλα, τα ανεβάσματα και τα κατεβάσματα σχέσεων καθυστερούν σχετικά, επειδή συνήθως δεν διαθέτουν μετατροπείς ροπής.
   Το πρώτο μοντέλο που θα εξοπλιστεί με την συγκεκριμένη τεχνολογία αναμένεται να είναι το νέο Hyundai Sonata Hybrid, το οποίο θα ακολουθήσουν και άλλα μοντέλα του ομίλου.



  


Πηγή: Carscoops

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου