Τρίτη 16 Ιουλίου 2019

Η Porsche θα μείνει πιστή στους ατμοσφαιρικούς κινητήρες και στα μηχανικά κιβώτια για τουλάχιστον δέκα χρόνια


   Η Porsche δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τους ατμοσφαιρικούς κινητήρες, καθώς και τα μηχανικά κιβώτια ταχυτήτων για κάποια μοντέλα της που θα παρουσιάσει την επόμενη δεκαετία. Σύμφωνα με δήλωση του υπεύθυνου της Porsche GT κ. Andreas Preuninger στο Which Car, κατά
τη διάρκεια της παρουσίασης της Cayman GT4, ο ίδιος χαρακτήρισε την οδήγηση ενός αυτοκινήτου με ατμοσφαιρικό κινητήρα και μηχανικό κιβώτιο ως “φάρμακο” για την ενίσχυση της ύπαρξης μοντέλων όπως η τελευταία. Ο κ. Preuninger συμπλήρωσε ότι η γερμανική εταιρεία διαθέτει πλεονέκτημα στην συγκεκριμένη κατηγορία σε ολόκληρη την αγορά, επειδή οι ανταγωνίστριες εταιρείες διαθέτουν πλέον μόνο υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες, συνδυαζόμενους σχεδόν αποκλειστικά μόνο με αυτόματα κιβώτια. Αυτό είναι ένα λάθος από πλευράς τους, γιατί τα μοντέλα της GT κατηγορίας δεν προορίζονται για απλές μετακινήσεις από το Α σημείο στο Β, αλλά προσβλέπουν και στην οδηγική απόλαυση, την οποία πολλοί έχουν συνδυάσει με πολύστροφους κινητήρες και μηχανικά κιβώτια.

   H Porsche είχε αποκλείσει τον εξοπλισμό της Porsche 911 GT3 που ανήκε στην γενιά 991 με μηχανικό κιβώτιο, έστω και προαιρετικά, αλλά φαίνεται ότι έμαθε από τα λάθη της και γι’ αυτό σύντομα το επανάφερε.
  


  

Πηγή: Carscoops

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου