Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018

Πρόβλημα με το WLTP αντιμετωπίζει η VW εξαιτίας της πρόσφατης αποχώρησης πολλών μηχανικών της


   Οι αυστηρότερες δοκιμές μετρήσεως καυσαερίων που προβλέπονται στο νέο πρότυπο WLTP, το οποίο θα είναι υποχρεωμένες όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες να ακολουθούν εφεξής από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, προκειμένου να ανακοινώνουν τις εργοστασιακές τιμές CO2 των
μοντέλων τους, έχει δημιουργήσει πονοκέφαλο σε όλες ανεξαρτήτως τις εταιρείες. H Volkswagen έχει έναν λόγο να προβληματίζεται ακόμη περισσότερο, αφού η επερχόμενη αυτή αλλαγή την βρίσκει σε μία εποχή που αντιμετωπίζει έλλειψη σε μηχανικούς κινητήρων, μιας και μετά το σκάνδαλο του dieselgate τον Σεπτέμβριο του 2015, πολλοί μηχανικοί της ειδικευμένοι στον σχεδιασμό και την εξέλιξη κινητήρων εσωτερικής καύσης, εγκατέλειψαν την γερμανική εταιρεία. Σε όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες, οι συγκεκριμένοι ειδικευμένοι μηχανικοί καλούνται άμεσα να εξελίξουν ή να τροποποιήσουν κατάλληλα όλους τους σημερινούς κινητήρες που χρησιμοποιούν τα μοντέλα της γκάμας τους, προκειμένου αυτοί να πληρούν τα νέα αυστηρότερα πρότυπα εκπομπών.

   Ο διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen κ. Herbert Diess αναφέρθηκε σε πρόσφατη ομιλία του στο συγκεκριμένο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η εταιρεία του, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι αυτό θα αποτελέσει κίνδυνο στην κερδοφορία, αλλά και στην παραγωγική δυνατότητα της Volkswagen μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2018. Να σημειωθεί ότι ήδη η Seat ανακοίνωσε ότι η απόδοση στην πεντάθυρη έκδοση του Leon Cupra θα μειωθεί κατά 10 ίππους, ενώ επίσης 10 ίππους φαίνεται να χάνει και ο κινητήρας του Volkswagen Golf R, με την παραγωγή του Volkswagen Golf GTI να τερματίζεται αιφνιδίως.


Πηγή: Automotive News Europe

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου