Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018

H Opel θεωρεί “πρόκληση” την κατασκευή ενός σπορ μοντέλου

2016 Opel GT Concept

   Σε μία αποκαλυπτική για τα σχέδια των Opel και Vauxhall συνέντευξη που παραχώρησε στο βρετανικό Autocar ο διευθύνων σύμβουλος των δύο εταιρειών κ. Michael Lohscheller, φαίνεται ότι στα άμεσα, τουλάχιστον, πλάνα αυτών δεν υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον για την κατασκευή ενός
σπορ μοντέλου. Ο ίδιος ο κ. Lohscheller χαρακτήρισε ως “πρόκληση” και για τις δύο εταιρείες τον σχεδιασμό και το λανσάρισμα ενός νέου σπορ μοντέλου, κάτι που για να συμβεί σήμερα θα πρέπει οπωσδήποτε να βοηθήσει σε αυτό ο γαλλικός όμιλος PSA και, επίσης, να βρεθούν έξυπνες λύσεις. Να σημειωθεί ότι μετά τη δεύτερη γενιά του Opel GT που κατασκευάστηκε μεταξύ 2007 και 2009 οι Opel και Vauxhall δεν διαθέτουν μέχρι σήμερα κανένα σπορ μοντέλο, πέραν του πρωτότυπου Opel GT Concept που παρουσιάστηκε το 2016.


   Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο των Opel και Vauxhall, οι εταιρείες έχουν εστιάσει τις προσπάθειές τους στην εξέλιξη SUV και crossover μοντέλων, καθώς και στην ηλέκτροκίνηση, αφού άλλωστε έχει τεθεί ως στόχος μέχρι το 2024, όλα τα μοντέλα τους να διαθέτουν τουλάχιστον μία “ηλεκτροποιημένη” έκδοση, είτε υβριδική, είτε πλήρως ηλεκτρική. Η Opel σχεδιάζει να παρουσιάσει το 2020 ένα νέο μεγαλύτερο SUV που θα αποτελέσει τη ναυαρχίδα στην κατηγορία πάνω από τα Grandland X, Crossland X και Mokka X.




Πηγή: Autocar

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου