Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

Η Jaguar θα κατασκευάσει περιορισμένο αριθμό πλήρως ηλεκτρικών E-Type


   H Jaguar ανακοίνωσε πλέον και επίσημα ότι ξεκίνησε να δέχεται παραγγελίες για έναν περιορισμένο αριθμό ανακατασκευασμένων E-Type που θα έχουν μετατραπεί σε πλήρως ηλεκτρικά οχήματα μηδενικών ρύπων. Με τις πρώτες παραδόσεις αυτών να ξεκινούν το καλοκαίρι του
2020, το τμήμα Jaguar Classic θα μπορεί παράλληλα να μετατρέπει ήδη υπάρχουσες E-Type με συμβατικούς κινητήρες σε ηλεκτρικές, μετατροπή που σύμφωνα με την βρετανική εταιρεία θα είναι πλήρως αναστρέψιμη στην αρχική κατάσταση με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης.


   Τον Σεπτέμβριο του 2007 η Jaguar είχε παρουσιάσει για πρώτη φορά την πρωτότυπη ηλεκτρική E-Type Zero, την οποία χρησιμοποίησε πρόσφατα o πρίγκιπας Harry μετά την βρετανική βασιλική τελετή του γάμου του με την Meggan Markl για να μεταβεί με την σύζυγό του στην γαμήλια δεξίωση. Η πρωτότυπη ηλεκτρική E-Type εξοπλίζεται με μία μπαταρία χωρητικότητας 40 kWh, η οποία διαθέτει τις ίδιες διαστάσεις και το ίδιο βάρος με τον εξακύλινδρο βενζινοκινητήρα της συμβατικής έκδοσης του μοντέλου, ενώ το γεγονός ότι αυτή είναι τοποθετημένη στον χώρο που καταλάμβανε ο τελευταίος δεν απαιτεί τυχόν αλλαγές στην ανάρτηση και στο σύστημα πέδησης. Επίσης, βοήθησε στην διατήρηση της ίδιας αναλογίας βάρους μεταξύ των δύο αξόνων, κάτι που σημαίνει ότι η ηλεκτρική έκδοση θα διαθέτει την ίδια οδική συμπεριφορά με την αρχική. Τέλος, το κιβώτιο ταχυτήτων έχει σχεδιαστεί ειδικά για την E-Type Zero, με αρκετά μηχανικά μέρη του δανεισμένα από την I-Pace.





  

Πηγή: Carscoops

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου