Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

Το Microlino είναι ένα νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης εμπνευσμένο από το BMW Isetta (+video)


   Μία ελβετική εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει την παραγωγή του Microlino, ενός μικρού διθέσιου αυτοκινήτου πόλης το οποίο διαθέτει μία μόνο πόρτα εισόδου και εξόδου σε αυτό. Πρόκειται ουσιαστικά για την αναβίωση του Isetta της BMW, μετά από 56 χρόνια, του

οποίου ο πρωτοποριακός σχεδιασμός έχει υιοθετηθεί στο Microlino. Το συνολικό μήκος του τελευταίου των 2,4 μ. επιτρέπει και την στάθμευσή του και κάθετα στο πεζοδρόμιο, ενώ παρόλο τις μικρές εξωτερικές διαστάσεις του διαθέτει έναν ιδιαίτερα μεγάλο αποθηκευτικό χώρο 300 λίτρων. Το Microlino είναι ένα πλήρως ηλεκτρικό όχημα με έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 20 ίππων και 110 Nm ροπής, του οποίου η μέγιστη ταχύτητα φτάνει τα 90 χ.α.ώ. Ως προς την μπαταρία θα υπάρχουν δύο επιλογές, μία χωρητικότητας 8 kWh που θα εξασφαλίζει αυτονομία 126 χλμ. και μία χωρητικότητας 14,4 kWh με αυτονομία 202 χλμ. αντίστοιχα.



   Η παραγωγή του Microlino θα γίνεται από την ιταλική εταιρεία Tazzari, η οποία κατέχει το 50% της Microlino AG, με την τιμή του να ξεκινά από τα 12.000 ευρώ. Φέτος αναμένεται να κατασκευαστούν 100 αυτοκίνητα, μέσα στο 2019 αναμένεται να κατασκευαστούν 1.500 έως 2.000 αυτοκίνητα, ενώ στο μέλλον η ετήσια παραγωγή του αναμένεται να φτάνει τα 5.000 αυτοκίνητα.




  

Πηγή: Carscoops

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου