Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

Ο πρώτος οδηγός αυτοκινήτου στον κόσμο ήταν γυναίκα (+video)

   Η Mercedes-Benz μέσα από ένα νέο της βίντεο έρχεται να μας θυμίσει όχι μόνο ότι ο Karl Benz ήταν ο δημιουργός του πρώτου αυτοκινήτου στον κόσμο, αλλά και ότι ο πρώτος οδηγός παγκοσμίως ήταν η γυναίκα του Bertha Benz. Πιο συγκεκριμένα, το 1888 η τελευταία πήρε κρυφά από
τον σύζυγό της και χωρίς καμία εξουσιοδότηση από τις Αρχές το Patent-Motorwagen Model III και το οδήγησε από το Mannheim στο Pforzheim, διανύοντας μία απόσταση 105 χλμ. Μάλιστα, η κα Bertha Benz φαίνεται να διέθετε και γνώσεις μηχανολογίας, αφού κατά τη διαδρομή χρειάστηκε να επισκευάσει κάποιες μικροβλάβες που αντιμετώπισε, ενώ έπρεπε να κάνει μία αναγκαστική στάση στην πόλη Wiesloch, προκειμένου να αγοράσει επιπλέον καύσιμο από έναν τοπικό χημικό, ο οποίος αργότερα χαρακτηρίστηκε ως το πρώτο πρατήριο υγρών καυσίμων στον κόσμο.

   Στόχος της κας Benz ήταν να αποδείξει στον σύζυγό της ότι το αυτοκίνητο, στην δημιουργία του οποίου είχαν επενδύσει μεγάλα χρηματικά ποσά και χρόνο, αποτελεί μία ιδιαίτερα σημαντική ανακάλυψη που θα επέφερε και αντίστοιχα οικονομικά οφέλη, μιας και ο ίδιος φαινόταν διστακτικός σχετικά με την μελλοντική χρήση του.


Πηγή: Motor1
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου