Τρίτη 28 Αυγούστου 2018

Το τελευταίο kart που οδήγησε ο Ayrton Senna βγαίνει σε δημοπρασία


   Ο οίκος δημοπρασιών RM Sothebys έχει προγραμματίσει την δημοπρασία ενός kart στο Λονδίνο την επόμενη Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου, η τελική αξία πώλησης του οποίου αναμένεται να φτάσει από 50.000 έως 70.000 λίρες (περίπου 55.600 – 77.800  ευρώ). Φυσικά δεν πρόκειται

για κανένα “εξωτικό” kart, πέραν το γεγονότος ότι το συγκεκριμένο είναι το τελευταίο που οδήγησε ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 Βραζιλιάνος Ayrton Senna στις 19 Μαρτίου 1994, πριν αφήσει την τελευταία του πνοή στο δυστύχημα που είχε με το μονοθέσιο της Williams στον αγώνα στην πίστα του Αγίου Μαρίνου την ίδια χρονιά. Σύμφωνα με τον οίκο RM Sothebys, ο Ayrton είχε οδηγήσει το συγκεκριμένο kart στην ιδιόκτητη πίστα του στη φάρμα στο Tatui του Sao Paulo, παρέα με μερικούς φίλους του.


   Από την συγκεκριμένη εκείνη ημέρα και για 24 χρόνια μέχρι σήμερα το kart αυτό δεν έχει οδηγηθεί από κανέναν ξανά, ενώ πρόσφατα υπέστη μία πλήρη ανακατασκευή από τον ίδιο τον κατασκευαστή του σασί του Riomark Kart Mini, αλλά και τον κατασκευαστή του κινητήρα του Tche Parrilla. Και οι δύο παρέχουν πιστοποιητικά σχετικά με την αυθεντικότητά του.
  

  


Πηγή: Motor1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου