Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018

Οι BMW, Ford και το PSA Group εξελίσσουν ένα νέο σύστημα επικοινωνίας οχημάτων και δικτύων (+video)

   Οι BMW, Ford και o γαλλικός όμιλος PSA συνεργάζονται ήδη για την ανάπτυξη ενός νέου συστήματος, που εκτός από την ασύρματη επικοινωνία μεταξύ των οχημάτων, θα επιτρέπει και την επικοινωνία αυτών με διάφορα “έξυπνα” δίκτυα υποδομών, όπως για παράδειγμα

προηγμένης τεχνολογίας φωτεινούς σηματοδότες. Πρόκειται για το σύστημα C-V2X, το οποίο αποτελεί ουσιαστικά έναν συνδυασμό των αντίστοιχων συστημάτων Vehicle-to-Vehicle (V2V) και Vehicle-to-Infrastructure (V2I), με βάση το οποίο η επικοινωνία να γίνεται μέσω δικτύου ITS, χωρίς να είναι υποχρεωτική η χρήση δικτύου κινητής τηλεφωνίας. Με τη χρήση του C-V2X, οι οδηγοί των οχημάτων θα μπορούν να ενημερώνονται όχι μόνο για πιθανούς κινδύνους σε “τυφλά” σημεία του δρόμου που πρόκειται να διέλθουν, αλλά και για πληροφορίες σχετικά με μποτιλιαρίσματα, ατυχήματα, ακόμη και για τον χρόνο που απομένει για να ανάψει πράσινο ή κόκκινο το φανάρι μπροστά τους.



   Προκειμένου να παρουσιαστούν στο κοινό οι λειτουργίες και οι δυνατότητες του C-V2X, οι BMW, Ford και Group PSA διοργάνωσαν μία επίδειξη στην οποία πήραν μέρος ένα BMW i3, ένα DS 7 Crossback, ένα Peugeot 5008, ένα Ford Edge, αλλά και μερικά σκούτερ Cevolution, εκτελώντας διάφορα σενάρια κινδύνου. Όλα τα οχήματα αυτά διέθεταν έναν Qualcomm 9159 C-V2X επεξεργαστή και ειδικό λογισμικό της Savari. Σύμφωνα με την 5G Automotive Association η οποία συμμετέχει επίσης στην εξέλιξη του C-V2X, το συγκεκριμένο σύστημα θα μπορεί να βγει σε παραγωγή και να εξοπλίζει νέα μοντέλα, ακόμη και από το 2020.
  

Πηγή: Carscoops

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου