Τρίτη 7 Αυγούστου 2018

Τα Mercedes AMG Project One θα συνοδεύονται από συμβόλαιο που θα απαγορεύει την μεταπώλησή τους


   Τα τελευταία χρόνια, οι εταιρείες που κατασκευάζουν ακριβά και περιορισμένης παραγωγής αυτοκίνητα έχουν εκφράσει πολλές φορές και δημοσίως την αποστροφή τους στο φαινόμενο αυτά να “αποθηκεύονται” σε πάρκινγκ, με μόνο σκοπό την μετέπειτα πώλησή τους και φυσικά το
κέρδος. Σύμφωνα με πρόσφατο άρθρο του Auto Moto und Sport, αυτό σκοπεύει να αποτρέψει και η Mercedes AMG για το αξίας 2,3 εκατ. ευρώ hypercar μοντέλο της Project One και για το λόγο αυτό, τα 275 αυτοκίνητα που θα κατασκευαστούν θα συνοδεύονται από συμβόλαιο που θα δεσμεύει τους ιδιοκτήτες τους να μην τα πουλήσουν άμεσα μετά την παραλαβή τους. Να σημειωθεί ότι τον περασμένο Νοέμβριο, είχε ανέβει μία αγγελία στην ιστοσελίδα πώλησης μεταχειρισμένων οχημάτων Mobile.de, σχετικά με ένα Project One του οποίου η τιμή πώλησής του καθοριζόταν στα 4,5 εκατ. ευρώ.

   Το συγκεκριμένο hypercar μοντέλο της Mercedes AMG, που πρωτοπαρουσιάστηκε το 2017 στη Διεθνή Έκθεση της Φρανκφούρτης, εξοπλίζεται με μία πιο “πολιτισμένη” έκδοση του υβριδικού συστήματος που διέθετε το μονοθέσιο της γερμανικής εταιρείας με το οποίο πήρε μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 το 2015. Η συνολική απόδοσή του προσδιορίζεται στους 1.000 με 1.100 ίππους, οι οποίοι θα παράγονται συνδυαστικά από τέσσερις ηλεκτροκινητήρες και έναν V6 υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 1,6 λίτρων, με τον τελευταίο να πρέπει κάθε 50.000 χλμ. να επιστρέφει στην Mercedes AMG για εργασίες συντήρησης – ανακατασκευής.
  

Πηγή: Motor1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου