Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018

H VW σχεδιάζει ήδη ένα R υψηλών επιδόσεων πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο της

VW I.D. hatcback

   Το πλήρως ηλεκτρικό I.D. R, το οποίο έσπασε τα χρονόμετρα κάνοντας νέο ρεκόρ χρόνου στην φετινή ανάβαση του Pikes Peak, φαίνεται ότι αποτελεί πεδίο έρευνας και εξέλιξης για τα μελλοντικά μοντέλα υψηλών επιδόσεων της Volkswagen, αφού επιβεβαιώθηκε πλέον ότι η γερμανική
εταιρεία θα λανσάρει ένα “καυτό” πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο που θα φέρει το γνωστό σήμα R. Σύμφωνα με πρόσφατη δήλωση του υπεύθυνου της θυγατρικής Volkswagen R κ. Jost Capito στο βρετανικό Autocar, οι μηχανικοί και οι σχεδιαστές της εταιρείας επεξεργάζονται ήδη διάφορα σχέδια για το πώς θα είναι το πρώτο R ηλεκτρικό μοντέλο, με την πρόοδο στον τομέα της ηλεκτροκίνησης να προχωρά με τόσο γρήγορους ρυθμούς που τους αναγκάζει να αναθεωρούν κάθε μήνα τα σχέδια για το πώς θα πρέπει να είναι αυτό. Σύμφωνα με τον ίδιο, “αν κατασκευάσουμε ένα ηλεκτρικό R μοντέλο, θα πρέπει να είναι ένα σωστό R, αλλιώς κάτι τέτοιο δεν θα έχει νόημα”.

   Αυτό θα βασιστεί σε κάποιο από τα επερχόμενα μοντέλα της σειράς I.D., το πρώτο εκ των οποίων, το hatchback I.D., αναμένεται να παρουσιαστεί το 2020. Ο κ. Capito δήλωσε επίσης, ότι η ισορροπία μεταξύ των επιδόσεων ενός σπορ αυτοκινήτου και της διάρκειας της μπαταρίας, καθώς και της χρηστικότητας ενός καθημερινού αυτοκινήτου, θα καθορίσει πιο από τα I.D. ηλεκτρικά μοντέλα θα αποκτήσει τελικά μία R έκδοση.



Πηγή: Autocar

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου