Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018

H BMW επενδύει 1 δις ευρώ για νέο εργοστάσιο στην Ουγγαρία


   Με τις πωλήσεις του στην Ευρώπη να σημειώνουν αύξηση κατά 1,2% το πρώτο εξάμηνο του 2018 σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2017, ανερχόμενες σε 560.000 αυτοκίνητα, o όμιλος BMW Group ανακοίνωσε την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου στην Ουγγαρία, προκειμένου
να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη αυτή ζήτηση. Πρόκειται για μία επένδυση συνολικής αξίας 1 δις ευρώ, με το νέο αυτό εργοστάσιο κοντά στην ουγγρική πόλη  Debrecen να απασχολεί από την πρώτη κιόλας ημέρα λειτουργίας του περισσότερα από 1.000 άτομα προσωπικό και να διαθέτει μέγιστη ικανότητα παραγωγής 150.000 αυτοκινήτων ετησίως. Σύμφωνα με το BMW Group, η συγκεκριμένη τοποθεσία επιλέχθηκε λόγω των πολύ καλών υποδομών που υπάρχουν, λόγω του γεγονότος ότι βρίσκεται κοντά στο δίκτυο προμηθευτών της, ενώ σε αυτήν θα είναι ευκολότερη και η πρόσληψη εξειδικευμένου  προσωπικού.

   Αν και δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη ποια μοντέλα και ποιων εταιρειών του ομίλου θα κατασκευάζονται στο νέο αυτό εργοστάσιο στο Debrecen της Ουγγαρίας, το σίγουρο είναι ότι αυτό θα κατασκευάζει στην ίδια γραμμή παραγωγής αυτοκίνητα με συμβατικούς κινητήρες, αλλά και αυτοκίνητα με υβριδικά συστήματα.



Πηγή: BMW

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου