Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

Tο νέο Suzuki Jimny "χαρο-παλεύει" στο τεστ αποφυγής ταράνδου (+video)

   Μετά την αποτυχία του στα crash tests του οργανισμού EuroNCAP, όπου απέσπασε μόλις 3 αστέρια, το νέο Suzuki Jimny φαίνεται ότι αποτυγχάνει και στην κλασσική δοκιμασία της "αποφυγής του ταράνδου". Πρόκειται για μία δοκιμή, όπου το όχημα καλείται να εκτελέσει
δύο αλλαγές πορείας, την μία μετά την άλλη, κρίνοντας με τον τρόπο αυτό τα επίπεδα ενεργητικής ασφάλειας που μπορεί αυτό να προσφέρει. Το ισπανικό km77.com δημοσίευσε πρόσφατα στο διαδικτυκό του κανάλι ένα βίντεο, όπου εμφανίζεται το νέο Suzuki Jimny να εκτελεί το "τεστ του ταράνδου" με διαφορετικές ταχύτητες. Είναι εμφανές σε όλες τις προσπάθειες ότι το συγκερκιμένο μοντέλο δυσκολεύεται πολύ να εκτελέσει με επιτυχία το τεστ, με τις περισσότερες προσπάθειες να είναι αποτυχημένες, παρόλο που το σύστημα ελέγχου ευστάθειας εμφανίζεται να "δουλεύει υπερωρίες".

   Αυτό δεν σημαίνει ότι το νέο Jimny είναι ένα "αποτυχημένο" μοντέλο, αφού αναμφισβήτητα οι επιδόσεις του εκτός δρόμου είναι πάρα πολύ καλές, όπως ακριβώς και των προηγμούμενων γενιών του. Το συγκεκριμένο, όμως, παράδειγμα έρχεται να επιβεβαιώσει ότι ένα αυτοκίνητο δεν μπορεί να είναι το ίδιο καλό, τόσο στο δρόμο, όσο και εκτός δρόμου. Αν είναι πολύ καλό εκτός δρόμου θα υστερεί σε οδική συμπεριφορά στην άσφαλτο και το αντίθετο. Άρα ο υποψήφιος ιδιοκτήτης του θα πρέπει να γνωρίζει τί ακριβώς αγοράζει και για ποια χρήση. Γιατί κακά τα ψέματα, η "μόδα των SUV" σπρώχνει πολλους να αγοράζουν αυτοκίνητα με καθαρά εκτός δρόμου προσανατολισμό, προκειμένου να κινούνται σχεδόν αποκλειστικά στην άσφαλτο, ενώ θα μπορούσαν να αγοράσουν ένα αντίστοιχο μοντέλο δρόμου που θα προσφέρει σε αυτούς και στα παιδιά τους πολύ καλύτερα επίπεδα ενεργητικής ασφάλειας. Για παράδειγμα στην προκειμένη περίπτωση ένα Swift ή ένα Baleno.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου