Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

Ο νέος James Bond θα οδηγεί την ηλεκτρική Aston Martin Rapide E


   H νέα ταινία του James Bond αναμένεται να βγει στους κινηματογράφους τον Απρίλιο του 2020, ενώ τον Βρετανό πράκτορα θα ενσαρκώσει για μία ακόμη φορά ο Daniel Craig. Στον Πράκτορα 007 της Αυτού Μεγαλειότητος είναι παράδοση να παρέχεται ως “υπηρεσιακό” όχημα για τις
ανάγκες των αποστολών του ένα μοντέλο της Aston Martin, το οποίο παλιότερα αποτελούσε κάποιο μοντέλο της σειράς DB. Επειδή, όμως, οι καιροί αλλάζουν, πρέπει ακόμα και ο James Bond να συμβαδίζει με τις αλλαγές που επιτελούνται στην αυτοκίνηση. Έτσι, στην επερχόμενη ταινία ο 007 θα οδηγεί μία πλήρως ηλεκτρική Aston Martin Rapide E. Πρόκειται για ένα από τα 155 αυτοκίνητα που θα κατασκευαστούν, των οποίων η τιμή αναμένεται στις περίπου 250.000 αγγλικές λίρες.

   Τα τεχνικά χαρακτηριστικά για την Rapide E που έχουν δημοσιευθεί μέχρι στιγμής, αφορούν τους δύο ηλεκτροκινητήρες της που θα κινούν τους πίσω τροχούς, εξασφαλίζοντας μέγιστη ιπποδύναμη 610 ίππων και ροπή 950 Nm. Έτσι, η Rapide E θα μπορεί να επιταχύνει από στάση στα πρώτα 98 χ.α.ώ. σε 4 δευτ., με την μέγιστη ταχύτητά της να αγγίζει τα 250 χ.α.ώ. Επίσης, θα διαθέτει μία μπαταρία χωρητικότητας 65 kWh που θα εξασφαλίζει αυτονομία 320 χλμ., υπολογισμένη με βάση το πρότυπο WLTP.  








Πηγή: The Guardian

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου