Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

H Audi θα ενισχύσει την εξέλιξη της τεχνολογίας ηλεκτρικών αυτοκινήτων με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου


   Όπως όλες οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες τα τελευταία χρόνια, έτσι και η Audi δίνει ιδιαίτερο βάρος στην εξέλιξη και προώθηση της ηλεκτροκίνησης, με αρκετά μοντέλα που υπήρχαν στο περίπτερό της στη φετινή Διεθνή Έκθεση της Γενεύης να είναι υβριδικά ή πλήρως
ηλεκτρικά. Βέβαια, όλα τα πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα που έχουν παρουσιαστεί μέχρι σήμερα, αλλά και αυτά που αναμένονται μέσα στα επόμενα χρόνια διαθέτουν μπαταρίες, στις οποίες αποθηκεύεται η απαιτούμενη ηλεκτρική ενέργεια για την κίνηση του οχήματος. Σε συνομιλία που είχε ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Audi κ. Braham Schot με δημοσιογράφους στη Γενεύη, ο ίδιος εξέφρασε την επιθυμία της εταιρείας να ενισχύσει μια διαφορετική μορφή ηλεκτροκίνησης που βασίζεται στην τεχνολογία κυψελών καυσίμου υδρογόνου. Αυτές εξασφαλίζουν την συνεχή παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος χρησιμοποιώντας ως καύσιμο το υδρογόνο, καταργώντας την ανάγκη για μπαταρίες, ενώ είναι επίσης μηδενικών ρύπων, αφού το μόνο που εκπέμπεται στο περιβάλλον είναι καθαρό νερό.

   Ο κ. Schot θεωρεί ότι είναι πολύ πιθανό η αύξηση της ζήτησης για ηλεκτρικά μοντέλα με μπαταρίες, πιθανότατα να οδηγήσει κάποια στιγμή σε αδυναμία των εταιρειών που κατασκευάζουν μπαταρίες να προμηθεύσουν τις απαιτούμενες ποσότητες τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Για τον λόγο αυτό, θα πρέπει να έχουν εξελιχθεί μέχρι τότε, σε επίπεδο που να μπορούν να περάσουν στην παραγωγή, οι κυψέλες καυσίμου υδρογόνου, που αποτελούν μια πιο αποδοτική και αποτελεσματική λύση για την ηλεκτροκίνηση. Για το λόγο αυτό η Audi προγραμματίζει να παρουσιάσει ένα νέο της πρωτότυπο ηλεκτρικό μοντέλο με κυψέλες καυσίμου μέχρι το 2021.







Πηγή: InsideEVs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου