Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

Η Lamborghini θα συνεχίσει να εξελίσσει τον V12 κινητήρα της για να είναι σύμφωνος και με το Euro 7


   Τα ολοένα και αυστηρότερα όρια που θεσπίζονται για τις εκπομπές ρύπων των νέων μοντέλων ωθούν πολλές εταιρείες που κατασκευάζουν κυρίως πολυτελή μοντέλα ή supercars να καταργούν πολυκύλινδρους κινητήρες για τα μοντέλα τους, όπως τους V12, και να τους
αντικαταστούν με κινητήρες λιγότερων κυλίνδρων και χωρητικότητας, για παράδειγμα V8 ή ακόμη και V6 κινητήρες, που τις περισσότερες φορές διαθέτουν έναν ή και δύο υπερτροφοδότες, για να μπορέσουν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, ως προς την ιπποδύναμη. Με εταιρείες όπως η Mercedes-Benz και η BMW να σχεδιάζουν ήδη να σταματήσουν την παραγωγή V12 κινητήρων, φαίνεται ότι κάποιες άλλες, όπως η Lamborghini, δεν είναι διατεθειμένες να… παραδώσουν έτσι εύκολα τα όπλα. Μιλώντας στο αυστραλιανό περιοδικό Wheels κατά τη διάρκεια της φετινής Διεθνούς Έκθεσης της Γενεύης, ο υπεύθυνος του τεχνικού τμήματος της Lamborghini κ. Maurizio Reggiani, δήλωσε ότι οι V12 κινητήρες θα πρέπει να σέβονται συγκεκριμένους όρους για την πιστοποίησής τους. Η Lamborghini μπορεί να εγγυηθεί ότι ο δικός της δωδεκακύλινδρος κινητήρας θα μπορεί να είναι σύμφωνος με όλους τους περιορισμούς που τίθενται από το πρότυπο Euro 6.

   Ακόμη και όταν τεθεί σε ισχύ το ακόμη πιο αυστηρό πρότυπο εκπομπών Euro 7, κάτι που αναμένεται το 2023 με 2025, ο κ. Reggiani ισχυρίζεται ότι το V12 της Lamborghini θα μπορεί να εξελιχθεί ακόμη περισσότερο, ώστε οι εκπομπές του να βρίσκονται σε επίπεδα που θα πληρούν το μελλοντικό Euro 7. Κάτι τέτοιο βέβαια θα έχει σημαντικά αρνητική επίδραση στην παραγόμενη ισχύ του κινητήρα.








Πηγή: Wheels

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου