Τρίτη 12 Μαρτίου 2019

Η επόμενη γενιά του Honda Civic Type-R αναμένεται να διαθέτει υβριδική τεχνολογία


   Με το facelift Honda Civic Type-R να αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στο 2019, φαίνεται ότι οι μηχανικοί και οι σχεδιαστές της ιαπωνικής εταιρείας έχουν ξεκινήσει ήδη να κάνουν σχέδια για την επόμενη γενιά του καυτού πεντάθυρου ιαπωνικού hatchback. Σύμφωνα με ανώνυμη πηγή
μέσα από την Honda που επικαλείται το PistonHeads, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η επόμενη γενιά του Civic Type-R να υποστεί μεγάλες αλλαγές, όπως για παράδειγμα να υιοθετήσει υβριδική τεχνολογία. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτό δεν θα είναι πλήρως ηλεκτρικό, αν λαβουμε υπόψιν και τα όσα είπε στο PistonHeads ο υπεύθυνος για τη δημιουργία του πλήρως ηλεκτρικού e Prototype κ. Kohei Hitomi. Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι σχετικά εύκολο για την Honda σήμερα να δημιουργήσει ένα πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο με επιδόσεις αντίστοιχες του Civic Type-R. Όμως, το τελευταίο δεν έχει να κάνει μόνο με τις επιδόσεις, αλλά με τον συνδυασμό αυτών με την οδηγική συμπεριφορά και το κράτημα στο δρόμο, κάτι που δεν επιτυγχάνεται εύκολα μόνο με την ηλεκτροκίνηση.

   O κ. Hitomi πρόσθεσε ότι η Honda εξετάζει τρόπους εκμετάλλευσης των πλεονεκτημάτων της χρήσης της ηλεκτρικής ενέργειας και το πώς μπορούν αυτά να βοηθήσουν στην βελτίωση της σημερινής “φόρμουλας” που χαρακτηρίζει το Type-R.






Πηγή: PistonHeads

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου