Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

Η Audi δεν προτίθεται να παρουσιάσει μία τέταρτη γενιά του ΤΤ


  Δυστυχώς για τους περισσότερους λάτρεις της αυτοκίνησης, ένα – ένα τα πραγματικά σπορ μοντέλα χάνονται από την αγορά, χάρη στην αυξανόμενη ζήτηση για SUV, αλλά και την πίεση που ασκείται από πλευράς Ε.Ε. για το λανσάρισμα όλο και περισσότερων ηλεκτρικών μοντέλων, όσο

το δυνατόν πιο άμεσα. Μετά την πρόσφατη ανακοίνωση από την Mercedes-Benz ότι θα σταματήσει την παραγωγή της SLK/SLC, έρχεται τώρα και η Audi να... βάλει στον πάγο το σπορ μοντέλο της TT. Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο διευθύνων σύμβουλος της Audi κ. Bram Schot στο βρετανικό Autocar, υπαινίχθηκε τον τερματισμό του δίθυρου κουπέ μοντέλου των 2+2 θέσεων, τουλάχιστον στην μέχρι σήμερα μορφή του. Όταν ο ίδιος ερωτήθηκε σχετικά με τον πιθανό ερχομό μιας καινούργιας τέταρτης γενιάς του ΤΤ, ο κ. Schot ανέφερε συγκεκριμένα ότι “πιστεύω ότι υπάρχει χώρος για ένα ιδιαίτερο μοντέλο στην γκάμα της Audi, αλλά δεν νομίζω αυτό να είναι το ΤΤ. Η καρδιά μου ματώνει όταν μου κάνουν αυτήν την ερώτηση. Έχω κάποιες ιδέες που βρίσκονται υπό εξέταση επί του παρόντος σχετικά με ένα μοντέλο που θα αντικαταστήσει το ΤΤ, κάτι που, όμως, δεν σημαίνει ότι αυτό θα γίνει και άμεσα.”.

   Ο κυριότερος λόγος που η γερμανική εταιρεία δεν θα παρουσιάσει μία νέα γενιά του TT δεν είναι άλλος από την εξοικονόμηση οικονομικών πόρων, που θα χρησιμοποιηθούν, τόσο στην ενίσχυση της έρευνας για ηλεκτρικά μοντέλα, όσο και για άλλες καινοτόμες τεχνολογίες. Επίσης, η Audi προσβλέπει περισσότερο στην δημιουργία ενός νέου της SUV, για παράδειγμα ενός Q9, μιας και η συγκεκριμένη κατηγορία αυτοκινήτων εμφανίζεται κάθε χρόνο ολοένα και πιο προσοδοφόρα.








Πηγή: Autocar

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου