Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019

Στην ανάπτυξη των δικτύων 5G θα παίξει κυρίαρχο ρόλο η χρήση τους από τα μελλοντικά μοντέλα αυτοκινήτων

Seat Electric Minimo Concept

   Οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα αποτελέσουν τον “μεγαλύτερο πελάτη” για τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών ως προς την εκμετάλλευση των 5G δικτύων, σύμφωνα με τον διευθύνων σύμβουλο της Seat κ. Luca de Meo. O ίδιος δήλωσε επίσης κατά τη διάρκεια της πρόσφατης παρουσίασης
του Seat Electric Minimo Concept, του πρώτου πρωτότυπου ευρωπαϊκού μοντέλου με δυνατότητα 5G συνδεσιμότητας, ότι, όταν τα δίκτυα 5G θα τεθούν σε πλήρη λειτουργία θα μπορούν να συνδέσουν τα πάντα, από αυτοκίνητα μέχρι και οικιακές συσκευές, αλλά προς το παρόν απαιτούνται περαιτέρω καινοτομίες μέσω των οποίων θα μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν τα νέα αυτά δίκτυα στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους. Ο κ. Meo πιστεύει ότι οι εφαρμογές που αφορούν τα 5G δίκτυα είναι ακόμη “πολύ περιορισμένες”, ενώ η σύνδεση ενός αυτοκινήτου με ένα έξυπνο κινητό ή με οποιαδήποτε εξωτερική υποδομή μπορεί να οδηγήσει σε δισεκατομμύρια πιθανές συναλλαγές. Ήδη εξελίσσονται συστήματα τα οποία μέσω της διασύνδεσης και της ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των οχημάτων, αλλά και δημοσίων υποδομών αποφεύγονται ατυχήματα που προκαλούνται από διάφορες αιτίες, όπως για παράδειγμα η μη καλή ορατότητα. Για το λόγο αυτό ο διευθύνων σύμβουλος της Seat πιστεύει ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα παίξουν πολύ σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη και στην εξέλιξη των δικτύων 5G.

   Από την άλλη πλευρά, μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες όπως για παράδειγμα η Volkswagen και η Renault, πιέζουν στην Ε.Ε. προκειμένου να επιλεγεί το δίκτυο Wi-Fi για την συνδεσιμότητα των οχημάτων μεταξύ τους, αλλά και με υποδομές, έναντι των δικτύων 5G.
  

  




Πηγή: Carscoops

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου