Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019

Όλα τα νέα μοντέλα της Volvo θα διαθέτουν περιοριστή ταχύτητας στα 180 χ.α.ώ. από το 2020


   Η Volvo ανέκαθεν έριχνε μεγάλο βάρος στην ασφάλεια που θα παρέχουν τα μοντέλα της, με μερικά από αυτά να διακρίνονται παγκοσμίως για τα επίπεδα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειάς τους. Μάλιστα, έχει ήδη θέσει ως στόχο της μέσα από το πρόγραμμα Vision 2020 ότι
κανένας επιβάτης αυτοκινήτου της δεν θα σκοτώνεται ή δεν θα τραυματίζεται σοβαρά μέχρι το 2020. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο σχέδιο σε ολόκληρη την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, το οποίο για να πραγματοποιηθεί θα πρέπει, φυσικά, όλα τα μοντέλα της να εξοπλίζονται με τα τελευταίας τεχνολογίας συστήματα υποβοήθησης οδήγησης και ασφάλειας, όμως φαίνεται ότι κάτι τέτοιο δεν είναι από μόνο του αρκετό. Επειδή η σουηδική εταιρεία εκτιμά ότι το 25% των θανάτων από τροχαία δυστυχήματα οφείλονται στην υπερβολική ταχύτητα και επειδή τα διάφορα συστήματα ασφάλειας δεν μπορούν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά πάνω από ένα όριο ταχυτήτων, η Volvo αποφάσισε να μειώσει την μέγιστη ταχύτητα όλων των νέων μοντέλων της στα 180 χ.α.ώ. από το 2020.

   Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Volvo κ. Hakan Samuelsson, η απόφαση αυτή του περιορισμού της μέγιστης ταχύτητας όλων των νέων μοντέλων της εταιρείας από το ερχόμενο έτος μπορεί να μην αποτελεί πανάκεια, αλλά αξίζει να εφαρμοστεί όταν πρόκειται να σώσει την ζωή ακόμη και ενός ανθρώπου.




Πηγή: Volvo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου