Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

Η Toyota θα ξεκινήσει από το 2021 να πουλάει στην Ευρώπη και ένα πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο με μπαταρίες


   H Toyota είναι από τις πρωτοπόρους εταιρείες στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία στον τομέα της υβριδικής τεχνολογίας, με τα περισσότερα μοντέλα της σήμερα να διαθέτουν και υβριδικές εκδόσεις. Φαίνεται, όμως, ότι και η ίδια έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται την

έλλειψη πλήρως ηλεκτρικών μοντέλων με μπαταρίες που παρατηρείται στη σημερινή διαθέσιμη γκάμα της, και για τον λόγο αυτό η ίδια ανακοίνωσε επίσημα την εισαγωγή ενός τέτοιου μοντέλου για την αγορά της Ευρώπης από το 2021. Ο διευθύνων σύμβουλος της Toyota Europe κ. Johan van Zyl που έκανε και την σχετική ανακοίνωση, δεν ανέφερε ποιο ακριβώς θα είναι το μοντέλο αυτό, πιο πιθανό, όμως, φαίνεται να είναι ένα από τα SUV της εταιρείας ή κάποιο μικρό επαγγελματικό που θα μπορεί να κινείται στο κέντρο των πόλεων, αν τελικά εφαρμοστούν σε αυτές ζώνες αποκλειστικής κυκλοφορίας οχημάτων μηδενικών εκπομπών.

   Η Toyota διαθέτει στη γκάμα της σήμερα το ηλεκτρικό Mirai, το οποίο, όμως, δεν διαθέτει μπαταρίες, αλλά κυψέλες καυσίμου υδρογόνου που παράγουν συνεχώς την απαιτούμενη ηλεκτρική ενέργεια για την τροφοδοσία του ηλεκτροκινητήρα του. Παρόλα αυτά, έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα ξεκινήσει να πωλείται στην κινεζική αγορά από το 2020 το πρώτο της πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο μαζικής παραγωγής με μπαταρίες το C-HR EV, ενώ στοχεύει στις αρχές της δεκαετίας του 2020 να διαθέτει παγκοσμίως 10 πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα.


  


Πηγή: Carscoops

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου