Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

Mία BMW i8 βυθίστηκε ολόκληρη σε δεξαμενή νερού προκειμένου να κατασβεστεί η πυρκαγιά στις μπαταρίες της


    Η Πυροσβεστική της Ολλανδίας έλαβε πρόσφατα μία κλήση για πυρκαγιά σε μία BMW i8 που βρισκόταν σταθμευμένη σε έκθεση αυτοκινήτων. Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι υβριδικό και εξοπλίζεται με μπαταρίες χωρητικότητας 11,6 kWh και είναι γνωστό πλέον
στους περισσότερους πυροσβέστες ότι η κατάσβεση πυρκαγιών σε οχήματα που διαθέτουν μεγάλες μπαταρίες είναι ιδιαίτερα δύσκολη και απαιτούνται διαφορετικές μεθόδους αντιμετώπισης αυτών από τις συνηθισμένες. Δεν είναι, μάλιστα, λίγα τα περιστατικά που έχουν πλέον καταγραφεί, όπου ηλεκτρικά αυτοκίνητα στα οποία αρχικά είχε εκδηλωθεί φωτιά στις μπαταρίες τους, να παρατηρείται αυτανάφλεξη αυτών ακόμα και αρκετές ημέρες μετά την πρώτη κατάσβεσή τους.


   Φαίνεται ότι οι ολλανδοί πυροσβέστες γνώριζαν, όχι μόνο την ιδιαιτερότητα του περιστατικού που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν, αλλά και την οδηγία της Tesla για τα ηλεκτρικά μοντέλα της που αναφέρει ότι σε τέτοιες περιπτώσεις θα πρέπει να ρίχνονται 3.000 γαλόνια νερού απευθείας στις μπαταρίες, και αποφάσισαν, αφού ρυμούλκησαν την καπνίζουσα BMW i8 εκτός της έκθεσης, να την εμβαπτίσουν ολόκληρη μέσα σε ένα κοντέινερ γεμάτο νερό! Σίγουρα η συγκεκριμένη μέθοδος είναι καταστροφική για το υπόλοιπο αυτοκίνητο, αλλά ίσως μόνο έτσι μπορεί κανείς να είναι σίγουρος ότι η φωτιά σε μία συστοιχία μπαταριών έχει κατασβεστεί πλήρως.





Πηγή: Motor1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου