Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

Δώδεκα μοντέλα της Jaguar με βαριά ιστορία πρόκειται να δημοπρατηθούν

1935 Jaguar S.S. 90 Prototype


   Μία συλλογή από ιδιαίτερα σπάνια μοντέλα της Jaguar πρόκειται να δημοπρατηθεί από τον οίκο Pendine. Τα συνολικά 12 αυτοκίνητα που θα πουληθούν το κάθε ένα ξεχωριστά ανήκουν στην ιδιωτική συλλογή του Dr Christisn Jenny και φυλάσσονται μέχρι και σήμερα στην
Ελβετία. Το κάθε ένα από αυτά αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ιστορίας της βρετανικής εταιρείας, φέροντας τη δική του κληρονομιά, ενώ όλα βρίσκονται σε άψογη κατάσταση, με τη φροντίδα μερικών από τους καλύτερους μηχανικούς που ειδικεύονται στην ανακατασκευή και συντήρηση παλαιών μοντέλων της Jaguar.

1952 Jaguar C-Type
   Στα 12 αυτά μοντέλα διακρίνεται η 1935 S.S. 90 Prototype που αποτέλεσε το πρώτο σπορ αυτοκίνητο της Jaguar, η 1961 Ε-Type που αποτελεί το ίδιο ακριβώς αυτοκίνητο που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Διεθνή Έκθεση της Γενεύης, καθώς και η “μυστηριώδης” 1952 C-Type που έγινε γνωστή και ως η “Χαμένη C-Type”. Η τελευταία, από τα τέλη της δεκαετίας του ’60 έως και το 1997 αποτελούσε το μόνο από τα 53 αυτοκίνητα του συγκεκριμένου μοντέλου που κατασκευάστηκαν ποτέ, του οποίου τα ίχνη είχαν τότε χαθεί.

1961 Jaguar E-Type Series I (The Geneva Launch Car)








Πηγή: motorious & Pendine

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου