Τρίτη 5 Μαρτίου 2019

Έναν καινοτόμο τύπο εξωτερικών αερόσακων παρουσίασε η ZF


   H γερμανική εταιρεία ZF, που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους προμηθευτές για την αυτοκινητοβιομηχανία, έχει σχεδιάσει έναν νέο τύπο αερόσακων οι οποίοι φουσκώνουν και αναπτύσσονται εξωτερικά του αυτοκινήτου. Το συγκεκριμένο σύστημα έχει πλήρως

εξελιχθεί και δοκιμαστεί και, μάλιστα, είναι έτοιμο να εξοπλίσει μοντέλα παραγωγής. Η ZF χρειάστηκε μία δεκαετία για να σχεδιάσει και να εξελίξει τον νέο αυτό τύπο εξωτερικού αερόσακου, τον οποίο παρουσίασε για πρώτη φορά τον περασμένο Νοέμβριο στο συμπόσιο “Airbag 2018” που έλαβε χώρα στο Mannheim της Γερμανίας. Οι αερόσακοι αυτοί δημιουργήθηκαν λαμβάνοντας υπόψιν και τα μελλοντικά αυτόνομης οδήγησης αυτοκίνητα, όπου οι θέσεις των επιβατών θα διαφέρουν σε σχέση με τα σημερινά.


   Οι καινοτόμοι αυτοί εξωτερικοί αερόσακοι τοποθετούνται χαμηλά στα πλαϊνά τμήματα του αυτοκινήτου, κάτω από τις πόρτες, ενώ έχει αποδειχθεί ήδη ότι η χρήση τους μειώνει την εισχώρηση τμημάτων του αμαξώματος, αλλά και τρίτων σωμάτων στο εσωτερικό της καμπίνας έως και κατά 30%. Επίσης, η λειτουργία τους μειώνει και κατά 20% έως 30% και τα επίπεδα τραυματισμού των επιβατών. Το αν θα ενεργοποιηθούν οι εξωτερικοί αερόσακοι, αλλά και το πότε, εκτιμά και καθορίζει ένα πολύπλοκο σύστημα που αποτελείται από ραντάρ, κάμερες και αισθητήρες LiDAR. Οι τελευταίοι δημιουργούν ένα τρισδιάστατο χάρτη με το τί ακριβώς υπάρχει στις δύο πλευρές του οχήματος.








Πηγή: Carscoops

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου