Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

Με την ειδική έκδοση Final Edition η Mercedes αποχαιρετά την SLK/SLC


   Όταν πρωτοπαρουσιάστηκε το 1996 η πρώτη της γενιά, η Mercedes Benz SLK έκανε τέτοια επιτυχία, που πιθανότατα αυτή να αποτέλεσε την απαρχή της νέας τάσης που επικράτησε μετέπειτα και για αρκετά χρόνια στην αυτοκινητοβιομηχανία, με κάθε εταιρεία σιγά – σιγά

να δημιουργεί Coupe – Cabrio μοντέλα της, τα οποία έγιναν γνωστά και ως “CC”. Φαίνεται, όμως, ότι το ενδιαφέρον του αγοραστικού κοινού για τέτοια μοντέλα έχει εδώ και αρκετά χρόνια εξασθενίσει σε σημαντικό βαθμό, πιθανότατα λόγω της “τρέλας” για SUV, καθιστώντας τις πωλήσεις της σημερινής SLC, που αποτελεί τη συνέχεια του μοντέλου, αρκετά μειωμένες για να συνεχίσει αυτή να είναι βιώσιμη. Έτσι, η Mercedes-Benz αποφάσισε να σταματήσει την παραγωγή του σπορ αυτού μοντέλου της στο τέλος του 2019.
   Προκειμένου να τιμήσει την SLK/SLC, η γερμανική εταιρεία δημιούργησε μία ειδική έκδοση, την Final Edition, η οποία όπως αποκαλύπτει και η ονομασία της θα είναι και η τελευταία. Η Final Edition θα διαθέτει διάφορα μοναδικά εξοπλιστικά στοιχεία, ενώ θα βασίζεται στην έκδοση AMG Line, που σημαίνει ότι θα τονίζεται ο σπορ χαρακτήρας του μοντέλου. Μεταξύ άλλων θα διαθέτει ειδικό δυναμικό σχεδιασμό στους προφυλακτήρες, σπορ ρύθμιση στην ανάρτηση και αναβαθμισμένο σύστημα πέδησης, ενώ η ονομασία της έκδοσης θα είναι εμφανής σε διάφορα σημεία της καμπίνας.







Πηγή: Carscoops

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου