Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

Η Volkswagen θέλει να μοιραστεί την πλατφόρμα της MEB και με άλλες εταιρείες πέραν του ομίλου της

H ΜΕΒ πλατφόρμα της Volkswagen

   H Volkswagen έχει δημιουργήσει μία πλατφόρμα με την ονομασία MEB, η οποία είναι σχεδιασμένη ειδικά για ηλεκτρικά μοντέλα, και η οποία πρόκειται να χρησιμοποιηθεί στα επερχόμενα ηλεκτρικά μοντέλα, τόσο της ίδιας, όσο και των υπολοίπων εταιρειών
του γερμανικού ομίλου. Φαίνεται, όμως, ότι η συγκεκριμένη θα “ταξιδέψει” και πέραν των συνόρων του VW Group, αφού σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας Tagesspiegel η Volkswagen εξετάζει το ενδεχόμενο να δώσει την πλατφόρμα της και σε άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες. Ο υπεύθυνος σχεδιασμού της εταιρείας Michael Jost δήλωσε συγκεκριμένα στην γερμανική εφημερίδα ότι “η Volkswagen επιθυμεί η MEB πλατφόρμα της να αποτελέσει στάνταρ όχι μόνο για τις εταιρείες του ομίλου της”.

   H Volkswagen είχε ανακοινώσει τον περασμένο Ιανουάριο ότι βρίσκεται σε έναν εποικοδομητικό διάλογο με την Ford, προκειμένου να μοιραστεί με την τελευταία την MEB πλατφόρμα, διευρύνοντας, έτσι, την συνεργασία που διατηρεί ήδη με την Ford τον τελευταίο καιρό. Το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο της Volkswagen που θα κατασκευαστεί πάνω στην πλατφόρμα MEB θα είναι το I.D. hatchback, που θα ανήκει στην ίδια κατηγορία με τον Golf, Η κατασκευή του θα ξεκινήσει προς τα τέλη του 2019, ενώ θα είναι διαθέσιμο στην ευρωπαϊκή αγορά από τις αρχές του 2020.


 



Πηγή: Automotive News Europe

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου