Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

Νέο hypercar ετοιμάζει η Lotus σε συνεργασία με την Williams


      H Lotus και η Williams Advanced Engineering ανακοίνωσαν και επίσημα την έναρξη μίας νέας συνεργασίας μεταξύ τους, η οποία θα έχει ως στόχο την “έρευνα και ανάπτυξη προηγμένων τεχνολογιών προώθησης”. Αν και δεν έχουν γίνει γνωστές περαιτέρω

λεπτομέρειες για τη συγκεκριμένη συνεργασία, παρόλα αυτά πηγές αναφέρουν ότι οι δύο εταιρείες σκοπεύουν να δημιουργήσουν ένα νέο hypercar το οποίο θα αποτελέσει αντίπαλο δέος για την Aston Martin Valkyrie. Σύμφωνα με το Autocar, το νέο αυτό hypercar θα είναι υβριδικό, ενώ η κωδική του ονομασία είναι Omega. Αυτό θα διαθέτει μεταξύ άλλων τουλάχιστον δύο ηλεκτροκινητήρες σε τέτοια διάταξη που να δημιουργείται τετρακίνηση.

    Η Lotus από την πλευρά της θα έχει τον πρώτο λόγο στον σχεδιασμό του υβριδικού αυτού hypercar, διασφαλίζοντας ότι αυτό θα είναι ιδιαίτερα ελαφρύ, ενώ η Williams θα συνεισφέρει με την τεχνογνωσία της στα ηλεκτρικά συστήματα και πιθανότατα θα προμηθεύσει και τις απαραίτητες για το μοντέλο μπαταρίες. Οι τελευταίες αναμένεται να εξασφαλίζουν αυτονομία ηλεκτροκίνησης για 400 χλμ.


  



Πηγή: Motor1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου