Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019

Έτοιμη η νέα Κ.Υ.Α. για τα ιστορικά οχήματα


   Σε επίσημη ανακοίνωσή του που ανάρτησε χθες 15 Φεβρουαρίου 2019 στην ιστοσελίδα του, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αναφέρει ότι δημοσιεύθηκε μία νέα Κ.Υ.Α. σχετικά με τα ιστορικά οχήματα. Σύμφωνα με αυτήν, θα θεσπιστεί το Πιστοποιητικό Καταχώρησης που θα εκδίδεται από οιαδήποτε ελληνική ομοσπονδία ιστορικών οχημάτων στην οποία
έχει εγγραφεί το χαρακτηρισμένο ως ιστορικό όχημα και το οποίο θα ανανεώνεται κάθε δύο χρόνια. Επίσης, όλα τα ιστορικά οχήματα με ημερομηνία πρώτης κυκλοφορίας μετά το 1970 θα πρέπει να ελεγχθούν από μία νέα Επιτροπή που θα συσταθεί από εκπροσώπους των Διεθνών Ομοσπονδιών στην Ελλάδα, του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και της Ενιαίας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Επισκευαστών Αυτοκινήτων Μηχανημάτων και Μοτοσυκλετών, η οποία θα εισηγείται θετικά ή αρνητικά για την συνέχιση του χαρακτηρισμού ως ιστορικού ενός οχήματος ή όχι. Μέχρι να περάσει από τη συγκεκριμένη Επιτροπή ένα ιστορικό όχημα θα απαγορεύεται ρητώς η κυκλοφορία του. Η Επιτροπή αυτή θα πρέπει εντός χρονικού ορίου 10 μηνών να εξετάσει όλα τα ιστορικά οχήματα με ημερομηνία πρώτης κυκλοφορίας μετά το 1970, ενώ μετά το πέρας του έργου αυτής θα καθοριστεί διαδικασία για τη χορήγηση και τη διάθεση κρατικών πινακίδων ιστορικού ενδιαφέροντος που θα κατασκευάζονται με μέριμνα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

   Όσον αφορά την κυκλοφορία των ιστορικών οχημάτων, αυτή θα επιτρέπεται κάθε δεύτερη και τέταρτη Κυριακή έκαστου μήνα, όπως και κάθε πρώτη Τετάρτη και τρίτο Σάββατο έκαστου μήνα προκειμένου να μεταβεί από τον χώρο στάθμευσής του σε συνεργείο. Επίσης, θα επιτρέπεται και η κυκλοφορία του δύο (2) ημέρες πριν την έναρξη και μία (1) μετά τη λήξη της εκδήλωσης ή του αγώνα. Προφανώς περαιτέρω λεπτομέρειες θα δοθούν με την δημοσίευση σε Φ.Ε.Κ. ολόκληρης της Κ.Υ.Α., από όταν θα ξεκινήσει και να ισχύει.
   Διαβάστε εδώ το σχετικό Δελτίο Τύπου.







Πηγή: Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου