Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

Η Ε.Ε. αναμένεται μέσα στα επόμενα 3 χρόνια να καταστήσει υποχρεωτικά αρκετά νέα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας


   Μέσα στα προσεχή τρία χρόνια αναμένεται να γίνουν υποχρεωτικά σε όλα τα καινούργια μοντέλα αυτοκινήτων που θα πωλούνται στην ευρωπαϊκή αγορά αρκετά συστήματα ενεργητικής ασφάλειας, μετά από την πρόσφατη σχετική εισήγηση της Επιτροπής Εσωτερικής Αγοράς
(Internal Market Committe) του Ευρωκοινοβουλίου. To νομοσχέδιο που θα εισηγηθεί προς ψήφιση αναμένεται να καθιστά υποχρεωτικό τον εξοπλισμό των καινούργιων αυτοκινήτων με μια σειρά συστημάτων, όπως το Intelligent Speed Assistance που ειδοποιεί τον οδηγό πότε η ταχύτητα του οχήματος ξεπερνά το εκάστοτε καθορισμένο από το νόμο όριο, το Lane Keeping Assistance που προειδοποιεί για τυχόν ακούσια αλλαγή ταχύτητας και το Autonomous Emergency Braking που ενεργοποιεί αυτόματα το σύστημα πέδησης σε περίπτωση που ανιχνευτεί επικείμενη σύγκρουση με άλλα οχήματα, ποδηλάτες ή πεζούς. Επίσης, θα καταστεί υποχρεωτικό και ένα σύστημα το οποίο θα υποχρεώνει τον οδηγό να υποβάλλεται σε ένα αλκοτέστ, προκειμένου να μπορέσει να εκκινήσει το αυτοκίνητο, αλλά και ένα σύστημα που θα ειδοποιεί τον οδηγό, όταν αυτός θα δείχνει σημάδια υπνηλίας.

   Η νέα αυτή νομοθεσία που αναμένεται να ισχύσει στο άμεσο μέλλον σε όλη την Ε.Ε. θα προβλέπει και υποχρεωτικά συστήματα ενεργητικής ασφάλειας για όλα τα επαγγελματικά οχήματα, ανάμεσα στα οποία και το Direct Vision που μειώνει σε μεγάλο βαθμό τις τυφλές γωνίες στα φορτηγά. Επίσης στα επαγγελματικά οχήματα θα γίνει υποχρεωτικός και ο εξοπλισμός τους με το σύστημα ελέγχου πιέσεως των ελαστικών, κάτι που έχει επιβληθεί ήδη στα αυτοκίνητα.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου