Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

H Porsche δημοπρατεί 24 δίσκους βινυλίου φτιαγμένους από τα ελαστικά της 919 Hybrid (+video)


   H Porsche φαίνεται ότι βρήκε έναν πρωτότυπο τρόπο ανακύκλωσης ελαστικών. Πιο συγκεκριμένα, χρησιμοποίησε το υλικό από τα λάστιχα που χρησιμοποίησε το αγωνιστικό της 919 Hybrid στον αγώνα αντοχής του Le Mans το 2017 για να κατασκευάσει 200 δίσκους βινυλίου. Η
κίνηση αυτή έγινε προς τιμήν των 19 νικών που έχει αποσπάσει η γερμανική εταιρεία στον διάσημο αυτό εικοσιτετράωρο αγώνα. Κάθε δίσκος διαθέτει μια εγγραφή 24 λεπτών από την μία μόνο πλευρά του, κατά τη διάρκεια της οποίας ακούγονται περιγραφές από τις νίκες της Porsche στο Le Mans. Ως αφηγητές ακούγονται διάφορα σημαντικά πρόσωπα από την εταιρεία, όπως για παράδειγμα οι Dr. Wolfgang Porsche, Chad McQueen, καθώς και ο θρυλικός οδηγός Hans-Joachim Stuck.


    Από τους 200 δίσκους που κατασκευάστηκαν από τα ελαστικά της Porsche 919 Hybrid, μόλις 24 θα διατεθούν στο κοινό, μέσα από δημοπρασία που θα διεξαχθεί διαδικτυακά τα μεσάνυκτα (ώρα κεντρικής Ευρώπης) της 24ης Φεβρουαρίου 2019. Το σύνολο των εσόδων που θα συγκεντρωθούν από την διαδικτυακή αυτή δημοπρασία θα δοθούν στον οργανισμό υποστήριξης παιδιών με αναπηρία Loisirs Pluriel στη Γαλλία. Όσοι ενδιαφερόμενοι το επιθυμούν, μπορούν να παρακολουθήσουν ή να λάβουν μέρος στη δημοπρασία αυτή στην διεύθυνση https://24minutesoflemans.com/, όπου υπαρχει διαθέσιμη και η 24-λεπτη εγγραφή των δίσκων.





Πηγή: Carscoops

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου