Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

Έρευνα για λάθος υπολογισμούς εργοστασιακών τιμών κατανάλωσης και εκπομπών σε μοντέλα της ξεκινά στην Ford


   Μετά από καταγγελίες υπαλλήλων της στις ΗΠΑ, ξεκίνησε μία εσωτερική έρευνα στην Ford, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν γίνει λάθη στις διαδικασίες υπολογισμού των εργοστασιακών τιμών κατανάλωσης και εκπομπών των μοντέλων της. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters,
η ίδια η Ford προσέλαβε μία ειδικευμένη εταιρεία ως εξωτερικό συνεργάτη, προκειμένου αυτή να κάνει την συγκεκριμένη έρευνα και να αποφανθεί τελικά αν όντως έχουν γίνει λάθη που οδήγησαν σε εσφαλμένες εργοστασιακές τιμές. Φυσικά, αν κάτι τέτοιο αποδειχθεί αληθές, η Ford θα χρειαστεί να αναθεωρήσει τις εργοστασιακές τιμές κατανάλωσης και εκπομπών των μοντέλων της.

   Σύμφωνα με δήλωση του αντιπροέδρου σε θέματα βιωσιμότητας, περιβάλλοντος και συστημάτων ασφάλειας του ομίλου της Ford κ. Kimberly Pittel στο Reuters, οι συγκεκριμένες καταγγελίες και η έρευνα που διεξάγεται αυτόν τον καιρό δεν έχουν να κάνουν με κάποιο είδος παράνομης συσκευής ή λογισμού στα μοντέλα της, αλλά με την πιθανότητα να έχουν γίνει λανθασμένοι υπολογισμοί στις υποχρεωτικές δοκιμές και μετρήσεις που ακολουθούνται από όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες για τον προσδιορισμό των εργοστασιακών τιμών κατανάλωσης και εκπομπών που δημοσιεύονται από κάθε εταιρεία για κάθε μοντέλο αυτής.








Πηγή: Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου