Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

Ιδιαίτερα ευάλωτα σε υποκλοπές αποδεικνύονται τα keyless συστήματα


   Είναι γνωστό ότι η τεχνολογία συχνά λύνει πολλά προβλήματα, καθιστώντας την ζωή μας πιο εύκολη, καμιά φορά, όμως, από μόνη της δημιουργεί καινούργια. Σε αυτήν την περίπτωση συγκαταλέγονται και τα “keyless” συστήματα ξεκλειδώματος και κλειδώματος
των αυτοκινήτων, αλλά και ενεργοποίησης του κινητήρα τους, χωρίς τη χρήση κλειδιού. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που διεξήγαγε η γερμανική λέσχη αυτοκίνησης ADAC  σε δείγμα 237 σύγχρονων μοντέλων από 30 διαφορετικές μάρκες εξοπλισμένων με keyless συστήματα, μόλις τα 7 εξ αυτών μπορούν να χαρακτηριστούν από ασφαλή έως σχετικά ασφαλή απέναντι σε επιθέσεις ηλεκτρονικής παραβίασής τους. Τα υπόλοιπα 230 αποδείχθηκαν ιδιαίτερα ευάλωτα σε υποκλοπές, καθιστώντας τα ουσιαστικά ανίκανα απέναντι σε επιθέσεις από χάκερς οι οποίοι μπορούν εύκολα να τα παραβιάσουν, αποκτώντας τον πλήρη έλεγχο του αυτοκινήτου.

   Τα τρία από τα επτά μοντέλα που φαίνεται ότι διαθέτουν τα κατάλληλα πρωτόκολλα ασφαλείας ενάντια σε παραβιάσεις παρέχοντας την μέγιστη δυνατή ασφάλεια, αποτελούν μοντέλα της Jaguar Land Rover, όπως τα Jaguar I-Pace, Land Rover Discovery και Range Rover Evoque. Τα υπόλοιπα τέσσερα μοντέλα μπορούσαν να παραβιαστούν μερικώς, είτε ξεκλειδώνοντας μόνο τις πόρτες, είτε θέτοντας σε λειτουργία τον κινητήρα, χωρίς να μπορούν να παραβιαστούν οι πόρτες.


  





Πηγή: AutoExpress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου