Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019

Στο πάρκινγκ του αεροδρομίου του Gatwick θα δοκιμαστεί ρομποτικό σύστημα αυτόματης στάθμευσης αυτοκινήτων (+video)

   To χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων του αεροδρομίου του Gatwick στο Λονδίνο θα χρησιμοποιήσει η εταιρεία Stanley Robotics, προκειμένου να δοκιμάσει σε πραγματικές συνθήκες λειτουργίας ένα ρομποτικό σύστημα αυτόματου παρκαρίσματος. Πιο συγκεκριμένα, στην εταιρεία
θα παραχωρηθεί ένα τμήμα του χώρου στάθμευσης μεγάλης διάρκειας με 170 θέσεις για διάστημα τριών μηνών. Από τον Απρίλιο έως τον Αύγουστο ειδικά συνεργεία θα φροντίσουν ώστε ο χώρος που θα παραδοθεί να είναι απαλλαγμένος από εμπόδια, όπως για παράδειγμα στύλους ηλεκτροφωτισμού, ενώ θα επισκευαστούν και τυχόν φθορές στο οδόστρωμα. Το συγκεκριμένο σύστημα βασίζεται σε ειδικά ρομποτικά οχήματα που έχει εξελίξει η Stanley Robotics, τα οποία μπορούν να μεταφέρουν αυτοκίνητα, τοποθετώντας τα πάνω σε μία πλατφόρμα που αναπτύσσεται από το μπροστινό τμήμα τους. Ο οδηγός του αυτοκινήτου θα το αφήνει σε ειδικές θέσεις, ενημερώνοντας το σύστημα για την ακριβή ημερομηνία και ώρα παραλαβής του, καθώς και για τις πτήσεις του. Στη συνέχεια ένα ρομποτικό όχημα θα παραλαμβάνει το αυτοκίνητο και θα το τοποθετεί σε συγκεκριμένη θέση. Με τον τρόπο αυτό αυξάνεται σε σημαντικό βαθμό η χωρητικότητα του πάρκινγκ, όπου στην περίπτωση του Gatwick ο χώρος των 170 θέσεων που θα παραχωρηθεί θα μπορεί να φιλοξενήσει έως και 270 αυτοκίνητα.

   Πρόκειται για την τρίτη φορά που δοκιμάζεται το συγκεκριμένο σύστημα, με τις προηγούμενες να έχουν λάβει χώρα στα αεροδρόμια Charles De Gaulle και Lyon της Γαλλίας.






Πηγή: CNN Business

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου