Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

Η Volkswagen ερευνάται εκ νέου για παράνομο λογισμικό αυτήν την φορά στον 1.2 TDI


   Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild am Sonntag, περίπου 370.000 diesel αυτοκίνητα της Volkswagen πρόκειται να ανακληθούν ή να τεθούν εκτός κυκλοφορίας από τους ευρωπαϊκούς δρόμους, αν η Ομοσπονδιακή Αρχή Μεταφορών της Γερμανίας
(KBA) καταλήξει τελικά ότι η εταιρεία είναι ξανά υπεύθυνη για παράνομο λογισμικό σε νέους πετρελαιοκινητήρες της, πέραν εκείνων που αφορούσε το γνωστό dieselgate. Οι κινητήρες που έχουν μπει στο μικροσκόπιο αυτή τη φορά είναι οι 1,2 λίτρων TDI με κωδικό EA189. Αν και δεν έχουν ακόμη απαγγελθεί κατηγορίες κατά της Volkswagen, οι εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση προετοιμάζουν ήδη κατηγορητήριο κατά διαφόρων στελεχών της εταιρείας για απάτη, ενώ αναμένονται ακόμη να ολοκληρωθούν οι καταθέσεις αυτών την ερχόμενη εβδομάδα.

   Από την πλευρά της η Volkswagen ανακοίνωσε σχετικά, ότι εσωτερικοί έλεγχοι που διεξήγαγε η ίδια έδειξαν ότι υπάρχουν “παρατυπίες” σε μοντέλα της με τον συγκεκριμένο 1.2 TDI κινητήρα, οι οποίες αναλύονται από την ίδια επί του παρόντος. Η Volkswagen πρόσθεσε ότι τα ευρήματα αυτά των εσωτερικών ελέγχων της έχουν κοινοποιηθεί στις αρμόδιες Αρχές της χώρας, με τις οποίες η ίδια διατηρεί επαφή.
   Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το Automotive News Europe, το 2016, έναν περίπου χρόνο μετά την αρχή του dieselgate στις ΗΠΑ, η Volkswagen είχε δώσει δημοσίως διαβεβαιώσεις ότι συγκεκριμένα ο 1.2 TDI κινητήρας της δεν διέθετε παράνομες συσκευές που μετέβαλαν τις εκπομπές κατά τη διάρκεια των δοκιμών.




Πηγή: Carscoops

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου