Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

H Γερμανική κυβέρνηση εξετάζει την επιβολή ορίου ταχύτητας 130 χ.α.ώ. στις Autobahns


   H Γερμανική κυβέρνηση εξετάζει να επιβάλλει όριο μέγιστης ταχύτητας σε όλες τις Autobahns της χώρας, προκειμένου να περιοριστούν οι εκπομπές CO2 στο περιβάλλον από τις μετακινήσεις. Ως γνωστόν μέχρι και σήμερα οι κλειστοί αυτοκινητόδρομοι χαρακτηρισμένοι
ως Autobahns στην Γερμανία, δίνουν το δικαίωμα στους οδηγούς να μπορούν να αναπτύξουν όποια ταχύτητα επιθυμούν (ή μπορούν) σε συγκεκριμένα τμήματα αυτών. Αυτό, όμως, φαίνεται ότι πρόκειται να αλλάξει σύντομα, μιας και η επιτροπή που έχει οριστεί για να νομοθετήσει μία σειρά μέτρων που θα έχουν ως στόχο την μείωση των εκπομπών της χώρας στα επίπεδα που ορίζει η Ε.Ε., σχεδιάζει να προτείνει την επιβολή ορίου ταχύτητας στις Autobahns, ανάμεσα σε σειρά άλλων μέτρων, όπως την αύξηση της φορολογίας στα καύσιμα, αλλά και την θέσπιση οικονομικών κινήτρων για την αγορά νέων ηλεκτρικών μοντέλων.

   Οι εκπομπές που εκλύονται στο περιβάλλον από τις μετακινήσεις σε όλη τη Γερμανία δεν έχουν μειωθεί από το 1990, κάτι που αν η κυβέρνηση της χώρας δεν αλλάξει, θα βρεθεί αντιμέτωπη με μεγάλα πρόστιμα από την Ε.Ε. Σύμφωνα με την αρμόδια επιτροπή που μελετά τα μέτρα που πρέπει να παρθούν, η θέσπιση ορίου μέγιστης ταχύτητας στα 130 χ.α.ώ. στις Autobahns, σε συνδυασμό με την αύξηση της φορολογίας στα καύσιμα και άλλα παρόμοια μέτρα θα μειώσουν τις εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου στο μισό των τιμών που θα πρέπει να επιτευχθούν.


  




Πηγή: Carscoops

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου